10 citate memorabile rostite de Majestatea Sa Regele Mihai

Sâmbătă seara, naţiunea și-a luat adio de la Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul monarh al României. Zeci de mii de oameni au umplut străzile Bucureștiului pentru a îi aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I al României. Mulţimea a umplut până la refuz Calea Victoriei, iar mai apoi, piaţeta din faţa dealului Patriarhiei, Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei și Piaţa Romană.

Sicriul Regelui a plecat apoi spre Gara Băneasa, fiind transportat în Trenul Regal către Curtea de Argeș. Pe parcurs, trenul a încetinit în gările Titu și Pitești, pe peron așteptând trenul mii de oameni. Oamenii au venit pe peron cu flori, steaguri tricolore, unele dintre ele cu însemnele monarhice. Mulţimea a întâmpinat trenul cu flori, candele şi cu lumânări aprinse. Mulţi au aruncat florile în faţa Trenului Regal.În tot timpul cât a trecut prin gara Piteşti, sirena trenului a sunat continuu. Membrii Familiei Regale, aflaţi în tren la căpătâiul Regelui, au salutat mulţimea adunată pe peron.

În cei 96 de ani de viaţă, Majestatea Sa Regele Mihai a lansat în spaţiul public o întreagă colecţie de citate memorabile. Vă prezentăm câteva dintre ele mai jos.

1. “Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă! Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine.”

2. “Sunt român şi asta o simt foarte tare. Şi pe unde pot fac tot ce-i posibil pentru ţara românească.”

3. “Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

4. “Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea.”

5. “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa.”

6. “Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.”

7. “Copiii și tinerii ţării au astăzi o viaţă fără graniţe. În faţa computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă ţară a lumii.”

8. “Mulţumesc părinţilor și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generaţie trecută de români nu a putut avea.”

9. “Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.”

10. “Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.”

 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide