5 Reguli ca sa iti impachetezi mai bine si usor bagajele!

1. Ia-ti 2 perechi de pantaloni (sau fuste) pentru fiecare 5 zile

Blugii pot ocupa destul de mult spatiu, iar cel mai probabil n-ai nevoie sa porti o pereche noua in fiecare zi a saptamanii. Poti sa iti iei o pereche scurti si una lungi, ca sa fii pregatit pentru orice fel de vreme. Pentru un concediu de 10 zile ai nevoie de un mix de 4 lucruri format din blugi, fuste si pantaloni scurti, in functie de vreme.

2. Regula de 80-20 se aplica si la calatorit

Principiul Pareto ne spune ca 80% din efecte sunt generate de 20% dintre cauze. In afaceri de exemplu, 80% din profituri vin de la 20% din clienti. Ideea e sa te concentrezi pe acei 20% pentru a maximiza eficienta.

Poate pare stupid, dar se poate aplica si la facutul bagajelor. Multi oameni spun ca 20% din lucruri iti pot acomoda 80% din nevoi.  Gandeste-te: Cat de des o sa folosesti incarcatorul ala de rezerva pe care il iei cu tine? O sa ai nevoie de inca o pereche eleganta de pantofi pentru o singura cina mai speciala?

3. Regula 5-4-3-2-1

Daca ti se pare imposibil sa iti micsorezi bagajele, aplica regula 5-4-3-2-1 care spune ca tot ce ai nevoie pentru o calatorie este:

– 5 topuri

– 4 pantaloni SAU fuste

– 3 accesorii

– 2 perechi de pantofi (o pereche comoda si una comoda)

– 1 costum de baie

Poti fi flexibil cu aceasta regula, daca te duci la Predeal in Decembrie s-ar putea sa vrei sa schimbi costumul de baie cu o geaca groasa de iarna.

4. Foloseste culori neutre

De ce? Simplu: atunci cand vrei sa nu te incarci prea tare, trebuie sa te asiguri ca poti mixa si potrivi toate bluzele si pantalonii, asa ca o culoare neutra precum negru sau gri ajuta.

5. Nu impacheta pentru mai mult de 2 saptamani

Chiar daca pleci mai mult de o luna, ca o regula generala, ai nevoie de lucruri doar pentru 2 saptamani. Poti gasi usor un loc sa iti speli lucrurile in caz ca ti se murdaresc cele pe care le ai, iar daca te duci in munti si n-ai masina de spalat… oricum nu te vede nimeni.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide