Ascensiunea Simonei Halep: de pe locul 887, până pe #1 mondial

Simona Halep a devenit astăzi prima tenismenă a lumii. Da, clasamentul va fi actualizat abia luni, dar noi nu mai avem răbdare. Ei bine, credem că e corect să ne aducem aminte că a fost un efort susţinut și că locul #1 mondial n-a venit din întâmplare.

Lucrurile au început în 2007, când Simona a avut prima clasare în clasamentul WTA, locul 887 mondial.

În 2008, Simona avea să câștige titlul de la Roland Garros, la junioare, în faţa Elenei Bogdan, în 3 seturi.

În 2009, Simona ajunge în finalele turneelor ITF de la Makarska și Maribor, câștigându-l pe cel din urmă

Anul 2010 vine cu prima finală WTA a Simonei, la Fes, în Maroc. Românca, venită din calificări, a câștigat toate meciurile până în finală, fiind învinsă acolo de Iveta Benešová.

Pe 11 septembrie 2011 Simona a intrat pentru prima oară în TOP 50 WTA, fiind o jucătoare relativ constantă în turneele mici, dar care nu strălucea în cele mari.

În 2012 Simona își consolidează poziţia în TOP 50, cea mai bună clasare a sa fiind, până acum, locul 37 modial.

Anul 2013 vine cu primul titlu WTA câștigat de Simona Halep, la Nurnberg, obţinând trofeul în faţa favortei gazdelor, Andrea Petkovic , scor 6-3 6-3.  Anul 2013 se încheie cu Simona triumfătoare la Tuneul Campioanelor “Mici” de la Sofia și cu poziţia 11 în clasamentul general, acesta fiind cea mai bună clasare până în acest moment.

Pe 26 ianuare 2014 Simona Halep urcă pe locul 10 mondial și, implicit, în TOP 10, top pe care nu îl va mai părăsi până în prezent.  Anul acesta vine cu prima finală de Grand Slam pentru Simona, pe care o pierde în trei seturi lungi contra Mariei Sharapova (meci care va fi declarat, mai târziu, meciul anului în circuitul WTA). Tot în 2014 Simona ajunge pentru prima dată la Tunerul Campioanelor din Singapore, acolo unde câștigă pentru prima dată în faţa Serenei Williams, în faza grupelor, dar termină turneul pe 2, după ce Serena câștigă finala în faţa româncei. Simona Halep termină anul pe locul 3 mondial, având o prezenţă sporadică pe locul al doilea.

În 2015 Simona câștigă turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, în trei seturi cu Jelena Jankovic. Simona termină anul pe locul 2, fiind, de altfel, poziţia pe care a stat cel mai mult în acel an.

În 2016 Simona câștigă trei tunee: Madrid, București și Montreal. Anul 2016 a fost, însă, unul mai puţin reușit pentru Simona, fiind presărat cu accidentări și probleme fizice.

Anul 2017 vine cu al doilea titlu la Madrid și cu a doua finală la Roland Garros. Simona a avut anul acesta nu mai puţin de trei șanse de a deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată a sfârșit prin a ieși învinsă de pe teren. Perseverenţa a contat, până la urmă, pentru că Simona a reușit pe 7 octombrie 2017, după accederea în finala Open-ului Chinei și învingerea Mariei Sharapova să devină numărul 1 în clasamentul WTA.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide