Cele mai tari ruine de pe glob care te duc inapoi in timp

1. Acropolisul din Atena

Stand deasupra orasului Atena, Acropolisul contine cateva cladiri antice cu insemnatate istorica. Cea mai faimoasa cladire este Panteonul. Unele cladiri au fost construite in 496 i. HR., sub coordonarea lui Pericle. Panteonul a fost dedicat zeitei Atena, care era zeita intelepciunii, razboiului si curajului. Intreaga citadela a fost facuta pentru a fi un simbol al frumusetii si curajului Atenei.

2. Grotele Oamenilor Lungi (Longmen Grottoes)

Grotele contin 1400 de pesteri umplute cu peste 100.000 de statui. Acestea au peste 17 m inaltime. Pesterile antice sunt inca o dovada a frumusetii arhitecturii si designului Budhist. Se spune ca au fost excavate intre anii 493 si 1127. Se intind pe aproape 1 km si sunt facute din piatra de var.

3. Angkor Wat

Cel mai mare monument religios din lume si cel mai simbolic din Cambodgia, Angkor Wat este incredibil si iti taie rasuflarea. In mod interesant, in timpul constructiei acesta a fost dedicat zeului hindus Vishnu, dar nu regelui Cambodgiei din acel timp.

4. Pompeii

Orasul antic roman este situat aproape de Napoli, Italia. Fiind faimos datorita distrugerii sale de catre vulcanul Vezuviu in anul 79, acest oras a fost lasat in paragina. Desi apar peste tot urme negre de cenusa, ruinele sunt incredibile si te poarta inapoi in timp, pe vremea cand era locuit de 11.000 de oameni. Inainte de a fi distrus, Pompeii era considerat un oras prosper, un fel de statiune unde bogatii Romei veneau sa se distreze.

5. Peretele lui Hadrian

Construit pe parcursul a 6 ani, peretele lui Hadrian este o fortificatie impresionanta facuta sub conducerea imparatului Hadrian in 122. Nu a fost usor de construit: a fost nevoie de 3 legiuni de cate 5.000 de oameni pentru a fi terminat.

6. Chichén Itzá

Sunt niste complexe de ruine maiase din Mexic si au fost populate intre anii 600 si 1200. Era un loc unde se faceau sacrificii umane, iar daca asta nu va impresioneaza, complexitatea arhitecturii sigur o va face.

7. Piramida din Giza

Singura din cele 7 minuni ale lumii care a ramas intacta in mare parte, piramida din Giza este o structura antica uriasa care este recunoscuta la nivel mondial. A fost ridicata in 2560 I.Hr. si a fost cea mai mare structura construita de om timp de 4000 de ani. Exista cel putin 3 camere in interiorul piramidei. Se spune ca are vreo 2,3 milioane de blocuri din piatra, fiecare avand intre 2 si 30 de tone.

8. Colosseum-ul

Este localizat in centrul Romei si este una din cele mai recunoscute minuni arhitecturale din lume. Cu o istorie de violenta barbara facuta doar pentru distractie, este un loc cu un mister aparte pentru a fi vizitat. Are deasemenea 36 de usi secrete care erau folosite pentru a da drumul animalelor in arena in timpul spectacolelor cu gladiatori.

9. Ellora

Situate in Dealurile Charanandri in India, aceste "pesteri" sunt de fapt monumente uriase sculptate in dealuri. Sunt 34 la numar, iar ele au fost construite in secolul 6. Marimea si complexitatea lor sunt incredibile, avand in vedere lipsa tehnologiei din acel timp.

10. Baalbeck

Sunt cele mai frumoase ruine din Liban. In timpul romanilor, orasul era numit "Heliopolis". Templul lui Bacchus este unul din cele mai mari templuri ramase de pe vremea Imperiului Roman.

11. Templul Luxor

Templul Luxor este un complex masiv situat langa raul Nil in orasul Luxor, cunoscut in antichitate drept Teba. A fost construit in 1400 i.Hr. si contine o statuie gigantica a lui Ramses II. Sunt o gramada de templuri in aceasta zona, deci daca o veti vizita, veti vedea multa istorie egipteana. 

12. Borobudur

Cel mai mare templu Budhist din lume, avand 504 statui cu Budha, acesta poate fi gasit in Indonezia. Terminat in 825, aceasta minune arhitecturala este unul din cele mai uimitoare templuri religioase din lume.

13. Machu Picchu

O ruina din secolul 15 care e situata la 2500 de m inaltime. Trebuie neaparat sa il vizitezi. Orasul incas a fost numit deseori "Orasul pierdut al incasilor" si se spune ca a fost construit pentru imparatul Pachauti.

14. Petra

Construit in anul 312 i.Hr., acest oras este faimos deoarece este sculptat in piatra. Localizat in sudul Iordanului, este numit si Orasul Roz datorita culoarei pietrei din care este facut.

15. Stonehenge

Construit in 2000 sau 3000 I.Hr., este una din cele mai ciudate ruine din lume. Inca nu este clar pentru ce a fost folosit. Istoricii nu se pot decide daca a fost un cimitir, un calendar sau un fel de templu de magie. Deasemenea este un mister cum au fost aduse aceste pietre uriase si puse una peste alta.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide