Cum a reacţionat lumea tenisului după calificarea în finală a Simonei Halep

Pentru prima oară în cariera sa, Simona Halep s-a calificat, joi, în finala Australian Open. În penultima rundă a competiţiei de la Melbourne, la capătul unui meci dramatic, românca a învins-o pe nemţoaica Angelique Kerber (16 WTA), scor 6-3, 4-6, 9-7.

Meciul a fost unul interzis cardiacilor, Simona Halep ratând două mingi de meci, apoi salvând alte câteva șanse pe care le-a avut Angelique Kerber de a închide meciul. Desigur, internetul și lumea tenisului au reacţionat imediat.

Cea mai amuzantă reacţie a fost a tenismenei Andrea Petkovic. Andrea remarca faptul că Simona Halep și Angelique Kerber sunt “destul de bune la tenis”. Tweet-ul a fost apreciat de peste 1500 de ori.

Contul de Twitter al Australian Open publică o statistică interesantă: Simona Halep a avut 48 de lovituri câștigătoare și 48 de greșeli neforţate, în schimb ce Angelique Kerber a avut 33 lovituri câștigătoare și 33 de erori neforţate.

Ben Rothenberg remarcă faptul că Adidas a făcut o greșeală enormă prin renunţarea la contractul cu Simona Halep. După încheierea contractului, Simona a câștigat turneul de la Shenzen și s-a calificat în finala Australian Open.

Și Elena Vesnina a reacţionat după meciul dintre Halep și Kerber.

Fosta jucătoare de tenis Anna Chakvetadze scrie pe Twitter faptul că jocul Simonei Halep a fost o surpriză extrem de plăcută.

Ilie Năstase a spus pentru Prosport.ro faptul că Simona “are mai multă încrede şi cred că a schimbat şi jocul puţin. Îi dă încredere. Nu s-a mai grăbit, a luat meciurile mai încet. Înainte se grăbea, parcă trebuia să prindă trenul sau avionul. Acum ia meciurile mai uşor. Nu trebuie să se grăbească, când vine Grand Slam-ul, vine. La felul cum joacă acum îi dă prima şansă la finală.

“INCREDIBILA SIMONA”, a titrat contul de Twitter al Australian Open

WTA notează pe site-ul său faptul că “Ambele jucătoare au avut mingi de meci înainte ca Halep să câştige la a patra şansă de meci, după un set captivant de 69 de minute”

BBC scrie că Simona Halep a învins-o pe Kerber într-un meci extrem de entuziasmant, pentru a ajunge în prima sa finală la Australian Open.

Digisport.ro citează prestigioasa publicaţie franceză L’Equipe: “Duelul dintre actualul număr 1 mondial şi predecesoarea sa şi-a respectat toate promisiunile. După 2 ore şi 22 de minute de luptă intensă, cu scenarii diverse şi marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a făcut ca ierarhia să se respecte şi s-a impus, cu mare efort, în faţa unei excelente Angelique Kerber. Germana a confirmat că a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat în setul trei, depăşită fizic de combatitivitatea adversarei sale“.

Credem că imaginile astea însumează perfect lupta pe care cele două sportive au dus-o în această dimineaţă.

Simona Halep o va avea ca adversară în finaă pe daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA. Miza finalei e simplă. Câștigătoarea nu ia de pe masă doar titlul la Australian Open, ci ia și poziţia de număr 1 mondial. Atât Caroline, cât și Simona, au ajuns pe poziţia 1 a clasamentului WTA deși nu au câștigat până acum vreo finală de Grand Slam. Pentru ambele finala de mâine va fi a treia finală de Grand Slam în care joacă, prima la Australian Open, dar numai pentru una dintre ele va fi și prima dată când va câștiga un trofeu atât de important.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide