Facebook testează o nouă funcţie și e foarte apropiată de dislike

Ocazional, dacă ne uităm pe pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg, e plin de oameni care ăi cer introducerea unui buton de “dislike” pentru a-și putea arăta dezamăgirea faţă de contentul care există pe platformă.

Desigur, ca în viaţă, oamenii de la Facebook nu se gândesc (încă) să introducă funcţia de “dislike”, dar ceea ce doresc să facă, în schimb, este să introducă o funcţie de “downvote”. Acesta nu va avea neapărat rolul opus butonului de like și nici nu va putea fi folosit oriunde.

În 2015, întrebat de ce nu integrează un buton de dislike în platforma Facebook, Mark Zuckerberg răspundea: “Nu vrem să construim un buton de dislike pentru că nu vrem să transformăm Facebook într-un mic forum, unde oamenii să voteze pozitiv sau negativ postările altor oameni. Asta nu seamănă cu felul de comunitate pe care noi vrem să o construim.”

 

Ei bine, după cum spuneam, butonul “downvote” nu va putea fi folosit oriunde pe platformă. Acesta va fi disponibil doar în dreptul comentariilor și va arăta, dacă va trece de faza de testare, cam așa:

Iar în momentul în care veţi apăsa pe butonul de “downvote”, veţi avea de ales dintre următoarele opţiuni: “Comentariul este: ofensator/neadevărat/în afara topicului de discuţie”.

În acest mod Facebook încearcă să își dea seama ce comentarii oferă informaţii relevante despre subiectele din postul respectiv, și ce cometarii sunt pe lângă subiect, sau denaturează de tot subiectul propus.

În prezent, butonul „Downvote” este testat pe un număr limitat de comentarii publice la postări ale unor pagini. Acesta poate fi observat doar de 5% dintre utilizatorii de Android din Statele Unite.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide