Fotografii impresionante cu mulţimea adunată pentru omagierea Majestăţii Sale, Regele Mihai I

Zeci de mii de oameni au umplut străzile Bucureștiului pentru a îi aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I al României. Mulţimea a umplut până la refuz Calea Victoriei, iar mai apoi, piaţeta din faţa dealului Patriarhiei, Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei și Piaţa Romană.

Ceremoniile au început sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:25 cu o slujbă religioasă de 10 minute oficiată în Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi, aceasta fiind urmată de o alta săvârşită la catafalcul aşezat în Piaţa Palatului Regal.

Sicriul, aşezat pe un afet de tun tras de un vehicul militar a fost apoi purtat spre Catedrala Patriarhală, la evenimentul desfăşurat pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului mareşal al Armatei Române, comandant suprem al Armatei Regale în al Doilea Război Mondial, luând parte  Muzica Militară urmată de trei detaşamente ale MApN (58 de militari de la Forţele Terestre, 58 de militari de la Forţele Aeriene şi 58 de militari de la Forţele Navale) şi un detaşament de elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

La ora 11.25 au fost trase clopotele de la bisericile din împrejurimi. Cortegiul funerar a traversat apoi  Piaţa Palatului Regal spre  Calea Victoriei până la Piaţa Naţiunilor Unite și a continuat  pe Splaiul Independenţei și apoi, după Palatul de Justiţie,  pe Splaiul Independenţei până la intrarea pe Dealul Patriarhiei. 

Credem că fotografiile acestea vorbesc de la sine.

Foto: Octav Dragan

 

Foto: Octav Dragan

Foto: Octav Dragan

Foto: Dan Mihai Balanescu

 

Foto: Dan Mihai Balanescu

Foto: Vasile Mihai-Antonio

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide