INEDIT – Scrisoarea trimisă de Regele Mihai lui Emil Constantinescu, după ce acesta a câștigat alegerile în România

În 1996, Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a trimis o scrisoare de curtoazie proaspătului ales al poporului român în funcţia de președinte, domnului Emil Constantinescu. Majestatea Sa își exprimă dorinţa de a susţine, împreună cu poporul român, efortul de mobilizare al tuturor energiilor necesare pentru a asigura bunăstarea morală, socială și economică.

Redăm mai jos scrisoarea integrală a Majestăţii Sale:

“Stimate Domnule Constantinescu,

Victoria pe care aţi obţinut-o este prilejul decisiv aşteptat de Ţara noastră pentru a-şi regăsi stăpânirea Destinului.
Sunt bucuros că aţi fost ales în urma unui vot democratic şi cu o incontestabilă legitimitate. Poporul nostru a ştiut să vă preţuiască cinstea, curajul lucid şi autoritatea personală unite cu voinţa pentru reformele necesare.
Mă rog lui Dumnezeu ca toţii Românii – dincolo de diferenţele politice, religioase, etnice şi culturale – să susţinem efortul pe care îl veţi face pentru mobilizarea tuturor energiilor necesare bunăstării economice, sociale şi morale. Astfel vom putea regăsi marea noastră tradiţie istorică şi locul în familia europeană, printre naţiunile democratice.
Plin de încredere şi speranţă vă trimit felicitările mele cele mai călduroase, cu urări pentru succesul personal care, de fapt, va fi al neamului Românesc.

Mihai”

Sursa foto: Fundaţia Română pentru Democraţie

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide