Locul ocupat de România în topul celor mai prospere și fericite ţări din lume

Institutul Legatum din Londra a dat publicităţii clasamentul anual al celor mai prospere și fericite ţări din lume. Acesta ia în considerare tot felul de indicatori ai unei ţări, pentru a le clasifica, mai apoi, într-un top al celor mai locuibile și plăcute ţări din lume.

Astfel, topul Institutului Legatum ia în considerare factori precum: starea sistemului sanitar, starea sistemului de învăţământ, starea mediului economic, securitatea pe care o simt oamenii atunci când ies pe stradă, precum și libertatea personală și de gândire.

Acestea fiind spuse, România ocupă locul 46 în lume, fiind cu un loc sub vecinii din Ungaria, dar peste ţări precum Grecia, Argentina, Bulgaria sau Brazilia. Cel mai prost, locul 91, stăm la starea sistemului medical, iar cel mai bine, locul 42 în lume, stăm la securitatea naţională și personală.

Acest top este condus de Norvegie, urmată de Noua Zeelandă și Finlanda. În top mai apar ţări precum Elveţia, Suedia, Olanda, Danemarca, Canada, Australia și Marea Britanie.

În cazul în care doriţi să consultaţi întreg topul, acesta se găsește pe www.prosperity.com.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide