Lucruri uimitoare despre culori

1. Culoarea portocaliu a fost numita dupa fruct, iar inainte de asta se numea "geoluhread".

2. Culorile "interzise" sau "imposibile" sunt asa complexe incat ochiul uman nu poate sa le perceapa.

3. In anul 1918, asa cum se vede in fragmentul de revista de mai jos, rozul era considerat o culoare de baieti, iar albastrul culoare de fete. Motivul? Rozul e o culoare mai puternica si decisa, potrivita baietilor, iar albastrul e mai delicat, ca pentru fete.

4. Markerele pentru accentuat textul sunt galbene pentru ca nu lasa umbra pe hartie atunci cand foile sunt trase la xerox.

5. Atmosfera pamantului e motivul pentru care soarele pare galben, dar vazut din spatiu, e de fapt alb.

6. Creioanele galbene exista inca din 1890, deoarece grafitul provenea din China, iar acolo galbenul era culoarea regilor. Asa ca producatorii isi colorau creioanele galben ca lumea sa stie ca acestea contin grafit de inalta calitate din China.

7. Branza cheddar e portocalie deoarece e colorata artificial. In realitate culoarea ei se schimba in functie de sezon si dieta vacii, iar fermierii vor sa evite aceste fluctuatii.

8. Studiile au aratat ca roscatii au nevoie de anestezie cu 20% mai multa in timpul operatiilor.

9. Germania are obiceiul ciudat de a-si vopsi masinile Formula 1 in argintiu. In 1934, una din masinile lor era prea grea, asa ca au razuit toata vopseaua, lasandu-i doar baza argintie. Masina a castigat cursa, asa ca a ramas o traditie de atunci.

10. Daca esti daltonist, sansele sunt mari sa vezi mai bine pe intuneric.

11. Daca ai crescut urmarind televizoare alb-negru, e posibil sa ai vise multe in alb si negru.

12. Caii au cel mai mare ochi dintre toate animalele terestre si au o foarte buna vedere nocturna. Insa acestia sunt dicromati si pot vedea doar 2 culori.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide