O nouă înșelătorie circulă pe internet – Promoţii false la companii aeriene sau hipermarketuri

O nouă înșelătorie circulă pe internetul românesc. Probabil aţi văzut la prietenii de pe Facebook sau aţi primit chiar dumneavoastră mesaje pe Whatsapp despre diverse bilete cadou sau vouchere pe care le-ar oferi diverse companii. Din start vom spune că așa ceva nu există și că, în fapt, nimeni nu oferă vreun discount pentru produsele sale.

Haideţi să vedem de unde a pornit totul. Cei de la CERT.RO anunţau încă de ieri faptul că circulă pe Whatsapp tot felul de mesaje prin care vi se spune că puteţi câștiga vouchere la diverse companii.

În această campanie au intrat, fără voia lor, branduri precum Kaufland, eMag, Lufthansa Airlines sau Tarom.

Cert-RO vă recomandă să evitaţi interacţiunea în cazul unor mesaje de acest fel și să nu faceţi clic pe link-urile primite.

Fiţi suspicios dacă primiţi un SMS sau un apel telefonic de la o companie care vă solicită informaţii personale. Puteţi verifica dacă mesajul/apelul este legitim prin apelarea directă a companiei la numărul lor oficial.

Atunci când navigaţi pe web de pe dispozitivul dvs., asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS. Puteţi verifica întotdeauna acest lucru la începutul adresei URL. Ex: https://cert.ro

Nu faceţi niciodată clic pe un link/o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Verificaţi adresa de pe care v-a fost transmis mesajul. De multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie (exemplu@gmail.com, exemplu@domeniu.edu etc.)

Aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale, greşeli de ortografie sau cu rezoluţie mică.

Dacă este disponibilă, instalaţi o soluţie antivirus. Astfel, în multe dintre cazuri vă va alerta cu privire la activităţi suspicioase.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide