Povestea sportivului care a obţinut medalia de bronz la JO, la 11 luni după ce a fost în comă indusă

Snowboarderul canadian Mark McMorris a fost aproape de moarte după un accident care s-a soldat cu 17 oase rupte și o comă indusă de câteva zile. Dar în mai puţin de un an, la 24 de ani, Mark a urcat pe podiumul olimpic de la Pyeonchang, duminică, obţinând medalia de bronz în proba masculină de slopestyle.

Probabil că n-ar fi trebuit să fiu aici, deci sunt un pic șocat. Trebuie să mă ciupesc pentru a-mi da seama dacă e adevărat.“, a declarat McMorris după ce și-a securizat medalia de bronz.

MrMorris lucra la un proiect de film în Martie, anul trecut, atunci când snowboard-ul său a plecat într-o direcţie greșită, iar sportivul s-a lovit cu viteză de un copac de peste 30 de metri.  Mark a încercat cu disperare să rămână conștient, în timp ce fratele său, Craig, încerca să îi ofere primul ajutor, până ar fi sosit ajutoarele.

După ce elicopterul de salvare a ajuns și a decolat de pe munte, McMorris a închis ochii și nu i-a mai deschis pentru două zile. Doctorii de la Spitalul General din Vancouver l-au plasat în comă indusă, dându-i medicamente pentru sângerările sale interne și pentru oasele, multe, rupte. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, și deși iniţial ar fi trebuit să stea în spital aproape două luni, recuperarea sa a durat 12 zile.

Am fost destul de sigur că voi muri.“, spunea McMorris la o săptămână după accident.

McMorris s-a temut de faptul că nu va putea practica snowboard-ul din nou, dar s-a reapucat de antrenamente, iar în doar șase luni a fost din nou pe placă. A câștigat o etapă de Cupă Mondială în Beijing, în Noiembrie, și a obţinut bronzul la Winter X Games luna trecută. Apoi, duminică, la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, McMorris a obţinut locul trei și implicit medalia de bronz.

El a terminat în spatele americanului Red Gerard și în spatele canadianului Max Parrot. Cei trei au fost separaţi de doar 1,96 puncte.

Chiar mă simt bine să fiu medaliat olimpic. E foarte special să stai pe podiumul ăsta după tot ce s-a întâmplat.”

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide