Semne Cand Cineva Te Minte

1. Nepotrivirea fizica-verbala – In culturile care utilizeaza datul din cap pentru "da" si "nu", un mincinos e posibil sa se comporte diferit. Verbal spune "da", insa il poti observa cum da din cap a negare atunci cand nu crede ce zice.

2. Dregerea glasului – Corpul tau intra in stare de urgenta atunci cand minti. Ceea ce va face corpul sa extraga umezeala din gat si sa o trimita catre piele. Daca suspectezi ca esti mintit de cineva, observa daca i se usuca gatul si isi drege glasul.

3. Miscarea mandibulei – Pentru a-si umezi gatul, oamenii simuleaza in mod inconstient mestecatul. Miscandu-si mandibula la stanga si la dreapta, isi stimuleaza glandele salivare pentru a produce mai multa saliva.

4. Transpiratul – Intrand in stare de urgenta, organismul incepe sa elimine umezeala si transpiratie.

5. Vorbitul rar – Mincinosii trebuie sa fie atenti la povestile inventate, ca sa nu se contrazica singuri, asa ca vor vorbi mai rar ca sa isi creeze povestea pe parcurs.

6. Ochi indreptati catre usa – Daca o persoana minte, atunci se simte incomod, iar astfel va sta cu ochii pe iesire sau o directie care sa il scape de situatie.

7. Spun povesti simple – Cand sunt intrebati, mincinosii vor sa spune cat mai putin posibil. 

8. Evita contactul vizual – Majoritatea oamenilor care mint vor simti un pic rusine si vor evita contactul vizual. Acest lucru difera de la persoana la persoana, dar incearca sa observi daca o persoana are dificultati in a te privi in ochi.

9. Daca se aranjeaza – Nu inseamna ca trebuie sa inceapa sa se barbierasca in timp ce vorbesc, ci daca isi aranjeaza parul sau isi intreapta cravata, poate fi un semn ca nu spun adevarul.

10. Incep sa faca ordine – In loc sa raspunda intrebarilor, mincinosii vor cauta lucruri din jurul lor care sa ii tina ocupati. Cum ar fi jucatul cu telefonul de pe masa sau faptul ca incep sa aranjeze lucrurile.

11. Se lasa pe spate – Mincinosii adesea incearca sa creeze o distanta intre ei si oamenii pe care ii mint.

12. Gesturi mici – Oamenii care mint vor fi mai rezervati fizic si isi vor misca mainile si capul cat mai putin. E o idee subconstienta de a fi cat mai mic si putin observati.

13. Spun ca au memoria proasta – Daca spui adevarul despre o situatie, iti va fi usor sa iti amintesti evenimentele. Mincinosii omit lucruri, ceea ce ii va face sa spuna o poveste fragmentata, dand vina pe o memorie proasta.

14. Corectare constanta – Omanii care mint obisnuiesc sa isi modifice povestea atat de mult incat deseori se corecteaza singuri. De exemplu: "Am ajuns acolo pe la 9. De fapt era vreo 9 jumate sau chiar 10 fara un sfert"

15.  Verifica ceasul – Minciuna ii face pe oameni sa se simta incomfortabil sau chiar plictisiti, ceea ce ii va face sa se uite des la ceas.

16. Respira greu – Acesta este un semn urias ca cineva spune povesti imaginate. Corpul nostru e in stare de urgenta si respiratul duce mai mult sange catre muschi.

17. Picioarele sunt indreptate in alta parte – Cand cineva isi indreapta picioarele catre tine, inseamna ca e interesat. Daca le indreapta in alta parte, in special catre o cale de iesire, inseamna ca e dezinteresat sau te minte.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide