Tiberiu Ușeriu, omul de fier care a câștigat pentru a treia oară cel mai greu maraton din lume

Tiberiu Ușeriu a câștigat pentru a treia oară la rând cel mai greu maraton din lume, 6633 Arctic Ultra. 

Momentul în care Tiberiu Ușeriu trece linia de sosire poate fi urmărit aici:

Tibi Useriu finishing the 2018 edition of the 6633 Arctic Ultra in 1st place…. Blizzard conditions!!!… so no guarantee this will work.

Publicată de 6633 Arctic Ultra pe 15 Martie 2018

Telefonul dat de după cursă poate fi ascultat aici:

Tibi la Arctic Ultra! Final!

“Ușor poate oricine.” Cel mai greu… poate Tibi. Ascultaţi ultimul telefon, cu ultimele puteri, după terminarea cursei. Felicitări, Tibi, te așteptăm acasă! Mulţumim tuturor pentru susţinerea incredibilă!

Publicată de Tasuleasa Social pe 15 Martie 2018

No, acuma daca-ș zice că-s bine, aș exagera!”

Cam așa descria Tiberiu Ușeriu starea în care era în momentul în care a plecat de la ultimul punct de control. Anul trecut Tiberiu Ușeriu a devenit singurul om care a câștigat Ultra Maratonul Arctic de două ori la rând, iar în acest an, acesta s-a întrecut pe sine. A devenit singurul om care a câștigat ultra maratonul Arctic de trei ori consecutiv

Traseul lui Tiberiu a arătat cam așa:

Sursa foto: Tasuleasa Social

Ultimul telefon dat de Tiberiu imediat după ce a plecat de la Punctul de Control a fost acesta:

Tibi la Arctic Ultra! Kilometrul 530 din 618!

Cel mai așteptat telefon de la Tibi: "Ne auzim la final!" Tibi a plecat din ultimul check-point și se îndreaptă spre finish! Ba chiar e atât de rapid încât, până am editat noi telefonul, el a mai înaintat aproape 15 kilometri! În acest moment, mai are 73 km până la final, pentru un total de 618 km! Go Tibi!

Publicată de Tasuleasa Social pe 15 Martie 2018

Tiberiu Ușeriu a vorbit într-un interviu la Europa FM despre cum sportul i-a schimbat viaţa si la ce se gândește atunci când aleargă la maratoanele arctice.

Mi-am găsit o explicaţie foarte bună. Mă simt foarte bine. De fiecare dată, îmi descopăr ceva prin alergările astea de anduranţă, de lungă distanţă, unde pot să-mi pun instinctul de supravieţuitor în funcţie și toate lucrurile astea. Cumva ma descopăr. Îmi place foarte mult, mă eliberez.

Cumva las totul în urmă. Acum nu mai am problemele alea, acum am alte probleme cotidiene. În alergare, eu meditez, imi fac planuri, proiecte, totul fac in alergare. A devenit un stil de viaţă în care mă regăsesc

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide