Un australian de 99 de ani a doborât recordul mondial la categoria sa de vârstă

În cazul în care vă întrebaţi, da, poţi să dobori recorduri mondiale și la o vârstă înaintată. Ne dovedește asta George Corones, un australian ce se apropie de rotunda vârstă de 100 de ani și care a doborât recordul mondial la înot, proba de 50 m liber.

George Corones a scos un timp de 56,12 secunde, la un eveniment din Queensland, un nou record pentru categoria de vârstă 100-104 ani. Ultimul record fusese stabilit în 2014 și era de 91 de secunde, timp stabilit de un canadia.

George a fost lăsat să participe în acea categorie datorită faptul că atleţii participă în categoria de vârstă pe care o vor împlini în acel an, în acest caz, 100, în luna aprilie.

Pentru mine, a fost o probă exemplară de înot, am fost bine echilibrat și eram mereu pregătit să împing peretele puternic, spre final, cu mâna. Am renunţat la începutul celui de-al Doilea Război Mondial și nu cred că am mai înotat până când nu am ieșit la pensie. Am început să înot din nou pentru a mă menţine în formă. La vârsta asta, îţi ia ceva să îţi intri în formă, devii epuizat mult mai repede, dar dacă faci exerciţii cu măsură, rezultatele sunt astronomice, a declarat el pentru BBC.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide