10 filme incredibile pe care trebuie sa le vezi in weekend

1. La vita e bella (1997) – Nota IMDB: 8,6. Cand un biblotecar evreu devine victima a Holocaustului impreuna cu fiul sau, isi foloseste vointa, umorul si imaginatia pentru a-si proteja fiul de pericolele din lagar.

2. Forrest Gump (1994) – Nota IMDB: 8,8. Greu de crezut ca nu ati auzit macar de Forrest Gump, dar pentru cei mai tineri, este vorba de un om simplu cu un IQ scazut. Tot filmul este despre viata lui si cum trece prin diferite peripetii. Se intampla atat de multe in filmul asta, incat e imposibil sa nu te tina lipit de ecran.

3. Trilogia Nasul (1972, 1974, 1990) – Nota IMDB: 9,2. O sa va facem o oferta pe care nu aveti cum sa o refuzati. Este un film despre mafie si cum o familie italiana incearca sa isi gaseasca un succesor bun pentru "afacerea lor". Atentie! O sa vorbiti in termeni mafioti mult timp dupa ce o sa vedeti filmul!

4. Braveheart (1995) – Nota IMDB: 8,3. Inainte de Game of Thrones si Vikings, a fost William Wallace, un conducator scotian care se rezvrateste impotriva tiranilor englezi. E un film cu Mel Gibson, de care speram ca ati auzit, iar dupa film va veti picta pe fata si veti vrea sa plecati la razboi.

5. American History X (1998) – Nota IMDB: 8,6. E un film matur despre neo-nazisti si crime rasiale, insa duritatea lui va va face sa va dati seama de vremurile grele prin care au trecut persoanele de culoare in acea perioada.

6. The Green Mile (1999) – Nota IMDB: 8,5. Este despre un condamnat la moarte si ultimele sale zile de viata, incercand sa dovedeasca faptul ca e nevinovat. Sfarsitul te lasa un pic cu gura cascata.

7. Trilogia "Stapanul Inelelor" (2001, 2002, 2003)  – Nota IMDB: 8,8 ; 8,8 ; 8,9. Primul Lord of the rings a aparut acum 15 ani. Ganditi-va un pic la asta. Banuiesc ca nu exista persoana de pe planeta care sa nu fi auzit de Lord of the Rings si cum micul Frodo trebuie sa distruga inelul fermecat. Chiar daca l-ati vazut, merita 100% revazut. MY PRECIOUSS

8. Gladiatorul (2000) – Nota IMDB: 8,5. Un fost general in armata romana devine gladiator dupa ce isi pierde familia si lupta pentru a-i razbuna. E un film care te va transforma in razboinic, dar totodata iti va da si o lacrima la final.

9. Fight Club (1999) – Nota IMDB: 8,9. E simplu, Fight Club e ceva ce n-ati mai vazut niciodata. Are un stil unic si nu te plictiseste nici macar la a 10-a vizionare. Barbatii de pretutindei il iubesc pentru testosteron, iar fetele tot pentru testosteron. Nu va lasati pacaliti de aparente, are un mesaj social foarte puternic.

10. The Shawshank Redemption (1994) – Nota IMDB: 9,2. Este considerat de multi cel mai bun film care a fost facut vreodata. Este vorba de un fost bancher inchis pe nedrept si modul in care aceasta incearca sa se descurce in inchisoare. 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide