10 filme pe care le poti vedea sambata seara

1. Casablanca (1942) – Americanul Rick Blaine afla ca fosta sa iubita, dupa care inca sufera, este in Casablanca si este maritata cu un ceh. Acesta pleaca in cautarea ei, iar de acolo, lucrurile devin putin mai complicate.

2. Fight Club (1999) – Despre el nu avem voie sa vorbim prea mult. De fapt, asta e prima regula a acestui club: participantii nu au voie sa vorbeasca despre el. Filmul este are o poveste interesanta si este, in general, despre viata.

3. Forrest Gump (1994) – "Viaţa este ca o cutie de ciocolată… nu știi niciodată cu ce te alegi". Forrest Gump a devenit, in timp, un adevarat fenomen. Un film despre depasirea propriilor limite, despre cunoasterea de sine si despre 

4. Inchisoarea ingerilor (1994) – Un bancher este condamnat la moarte pentru uciderea sotiei si amantului acesteia. In inchisoare, Andy, bancherul, il intalneste pe pe Red, un barbat inchis de peste 20 de ani. Inchisoarea devine locul in care se petrec toate lucrurile, acesta fiind "acasa" pentru multi dintre cei incarcerati.

5. O viata minunata (1946) – Filmul nominalizat la Oscar in anul 1947 ramane un simbol al cinematografiei mondiale. Aceasta poveste de Craciun este regizata de celebrul Frank Capra si reprezinta intotdeauna o alegere inteleapta intr-o seara friguroasa de ianuarie.

6. Lista lui Schindler (1993)  – Lista lui Schindler este o adevarata capodopera cinematografica. Filmul a castigat sapte premii Oscar si prezinta povestea unui membru al Partidului Nazist care reuseste sa salveze peste 1100 de evrei de la moarte.

7. Matrix (1999) – Matrix prezinta o lume paralela cu cea comuna, in care traim zi de zi. Aici lucruri se desfasoara un pic diferit, iar personajul Neo incearca sa afle detalii despre aceasta lume, despre care a auzit vorbindu-se doar pe la colturi.

8. Nasul (1972) – Filmul este inspirat din romanul lui Mario Puzo si prezinta povestea lui Don Vito Corleone, capul mafiei italiene din America. In aceasta poveste promisiunile sunt capitale, iar nesocotirea acestora se plateste cu viata.

9. Bunul, raul si uratul (1966) – Tuco, Blondie si Sentenza sunt trei banditi care doresc sa puna mana pe o comoara ascunsa undeva intr-un cimitir. Acestia trebuie sa se lupte atat cu alti inamici, cat si intre ei, pentru a putea ramane singuri in lupta spre bogatie.

10. Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975) – Un erou de proportii supraomenesti incearca sa reintroduca respectul de sine si simtul individualitatii intr-un grup de dezmosteniti infranti si lipsiti de personalitate. Filmul reda un conflict simbolic intre bine si rau, dorinta si abstinenta, individ si autoritate.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide