10 Lucruri bune care s-au intamplat in 2016

1. Numarul tigrilor a inceput sa creasca, de la 3200 la 3890. Nu vi se pare un lucru important? Este prima data in ultimul secol cand numarul lor creste, nu scade!

2. Dupa o calatorie de 1,8 miliarde de mile care a durat 5 ani, statia NASA Juno a ajuns pe Jupiter pe 4 Iulie. Va studia planeta in amanunt timp de 20 de luni.

3. Un barbat s-a trezit din coma dupa ce au fost transmise ultrasunete in creierul lui. Dupa 3 zile si-a revenit complet, iar acest lucru poate duce la un nou tratament pentru pacientii care sunt in coma.

4. Pokemon Go a fost foarte enervant, insa a dat o intorsatura ciudata jocurilor, mai precis i-a facut pe oameni sa se miste.

5. Oamenii de stiinta au gasit o modalitate sa lege proteze robotice de parti ale creierului asociate cu intentia, asa ca oamenii nici nu trebuie sa se gandeasca la miscarea protezei, ci o fac pur si simplu.

6. Oficialii indieni au raportat ca voluntarii au plantat aproape 50 de milioane de copaci in Iulie. Este un record mondial nou, depasind cu mult recordul precedent de 1 milion de copaci.

7. Un avion alimentat cu putere solara a facut inconjurul lumii pentru prima data. Solar Impulse 2 a zburat peste 26.000 de mile in jurul lumiii pentru a demonstra ca se pot folosi energii regenerabile in aviatie.

8. Doi frati au vazut culoarea pentru prima data multumita ochelarilor speciali EnChroma care trateaza daltonismul.

9. Panda uriasi nu mai sunt pe cale de disparitie, sunt doar vulnerabili, fiind un numar de 2.060 pe glob.

10. Cercetarile in chimioterapie au marit rata de supravietuire la concerul pancreatic, de la 16% la 27%.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide