10 lucruri care au fost prezise în serialul The Simpsons înainte ca acestea să se întâmple în viaţa reală

Începem să credem că scenariștii serialului The Simpsons au o mașină a timpului, merg în viitor, iar apoi se întorc în prezent și dau viaţă unor lucruri care se vor întâmpla peste 2, 3, 5, 10 sau 15 ani. Ultima ispravă de acest gen a fost tranzacţia de zilele trecute dintre Disney și Fox, aceasta fiind prezistă în The Simpsons cu ceva timp în urmă.

Predicţiile îndeplinite care apar în serial sunt mai multe, dar noi le-am strâns pe cele mai importante aici. Să începem!

1. Prima și probabil cea mai mediatizată premoniţie făcută în The Simpsons a fost candidatura lui Donald Trump la Președinţia Statelor Unite ale Americii. În serial a apărut până și celebra scenă în care actualul președinte american coboară pe scările rulante spre podiumul de unde a ţinut discursul de anunţare a candidaturii.

2. Știm că poate nu credeţi, dar FaceTime a apărut prima dată în serialul animat. În 1995, Lisa vorbea cu Marge folosind una din funcţiile telefonului.

3.  În 2008, scenariștii The Simpsons și-au imaginat defectarea unui calculator pe care se votează la alegerile pentru președinţia Statelor Unite. Lupta era atunci între Obama și McCain, iar aparatul înregistra doar voturi pentru cel din urmă. În 2012, când lupta se ducea între Obama și Mitt Romney, un aparat din Pennsylvania a înregistrat câteva voturi oferite candidatului democrat ca fiind voturi acordate lui Mitt Romney.

4. Scandalul ascultărilor ilegale în care a fost implicat NSA a fost tratat în 2007 de scenariștii serialului. Scandalul a fost declanșat abia în 2013, fiind puternic alimentat de declaraţiile lui Edward Snowden.

5. Ceasurile inteligente au fost și ele prezise în serial. În 1995, Lisa a folosit mașina timpului și a călători până în 2010, atunci când scenariștii serialului își imaginau că aceste ceasuri ar putea să devină realitate. Chiar și așa, ceasurile inteligente care au și modul de voce au apărut abia în 2014.

6. Virusul Ebola a apărut în serial în anul 1997, atunci când Marge i-a oferit lui Bart o carte cu titlul “Curiosul George și virusul Ebola”. Virusul de care se face vorbire a făcut ravagii în anul 2014.

7. Criza economică prin care a trecut și trece Grecia a fost și ea prezisă în serial. În 2012, în cadrul unei emisiuni televizate, pe burtieră apare scris “Europa a pus Grecia pe eBay”. În 2015 Grecia a trecut printr-o criză financiară fără precedent, fiind aproape de ieșirea din Uniunea Europeană și de falimentul ţării.

8. Preluarea Fox Entertaiment de către Disney pentru 52 de miliarde de dolari a fost și ea prezisă într-un episod din The Simpsons. Într-o imagine din serial tronează stema “20th Century Fox” sub care stă scris “O divizia a Disney Walt Co”.

9. Show-ul lui Lady Gaga din pauza SuperBowl a fost prezis în 2012 de scenariști. Astfel, în serial, Lisa se transformă în Lady Gaga din 2017 și zboară deasupra mulţimii îmbrăcată într-o costumaţie argintie.

10. Președinţia lui Donald Trump a fost și ea prezisă. Într-un episod din anul 2000, președintele de atunci, Lisa, spune “După cum bine știţi am moștenit un buget destul de șubred de la fostul Președinte Trump.”.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide