10 mesaje ascunse pe care le găsim în animaţiile Pixar

Cu toţii știm animaţiile Pixar, nu-i așa? Ei bine, majoritatea dintre ele nu sunt făcute doar pentru cei mici, acestea având mesaje și pentru publicul adult. Cu siguranţă le-aţi văzut pe multe dintre cele prezentate în articol, dar nu credem că știaţi și motivaţia din spatele filmului. Haideţi să începem!

1. Finding Dory (2016)

Personajul principal al animaţiei este un pește drăgălaș pe nume Dory. Ea visează să își găsească familia, dar nu-și poate aduce aminte prea multe detalii. Dory s-a născut cu pierderi de memorie, aceasta fiind o cale prin care părinţii le pot spune copiilor că în societate trebuie să includem pe toată lumea, indiferent de problemele pe care aceștia le au.

2. Inside Out (2015)

Inside Out este unul din cele mai puternice animaţii Pixar și este chiar recomandat de psihologi. Personajul principal, Riley, este o fetiţă care încearcă să convieţuiască împreună cu emoţiile sale (fericire, tristeţe, frică, furie și dezgust). Riley poate ajuta atât copiii cât și părinţii să înţeleagă că este normal să treci prin tot felul de emoţii, atât timp cât acestea sunt ţinute sub control.

3. Brave (2012)

Brave este un film care ne aduce aminte că nimenu nu trebuie să fie definit de așteptările celorlalţi. Spunând povestea dintre curajoasa Merida și mama ei, care îi plănuise întregul viitor fiicei sale până la cele mai mici detalii, filmul ne ajută să înţelegem că fetele nu trebuie să fie întotdeauna niște mici prinţese, ci sunt definite de propriile convingeri și trăiri.

4. Up (2009)

Up este o poveste despre singurătatea la vârste înaintate. Carl se gândește la fosta lui soţie în fiecare zi și la aventurile la care obișnuiau să viseze. Într-un final, Carl decide să călătorească de unul singur într-o casă zburătoare, dar un cercetaș îi schimbă puţin planurile. Animaţia aceasta ne învaţă că avem nevoie de povești în vieţile noastre la orice vârstă.

5.WALL-E (2008)

WALL-E nu e doar despre sentimente, este și despre responsabilităţi. WALL-E ne învaţă că trebuie să avem grijă de planeta noastră arătându-ne un potenţial viitor pentru aceasta, în cazul în care continuăm să facem lucrurile la fel ca până acum.

6. Ratatouille (2007)

Remy visează de mic să devină un mare bucătar, dar din păcate nimeni nu crede în el. Ratatouille ne învaţă că experienţele anterioare nu sunt întotdeauna importante și că trebuie să fim suficient de curajoși încât să ne îndeplinim visurile.

7. Cars (2006)

McQueen este tipul de om extrem de stăpân pe sine și pe puterile sale care înţelege că rolul unei echipe nu poate fi subestimat. Colegii, antrenorii, prietenii și fanii, cu toţii îl ajută să treacă primul linia de sosire.

8. The Incredibles (2004)

Personajele principale din acest film arată extrem de comun. Deși au super-puteri, aceștia se simt extrem de deprimaţi și triști pentru că sunt nevoiţi să le ascundă. Esenţa filmului este simplă: talentul și îndeletnicilire sunt parte integrantă din noi, iar renegându-le, ne renegăm pe noi.

9. Monsters, Inc. (2001)

Rolul monștrilor din Compania Monștrilor este de a speria orice copil din lume, însă intimidarea este cea mai proastă armă pe care o societate o are la dispoziţie. Eroii poveștii vor înţelege în final că respectul reciproc, înţelegerea și buna convieţuire aduc beneficii mai mari decât frica.

10. Toy Story (1995)

Deși nimeni nu le vede, păpușile trec și ele prin niște stări emoţionale. Jucăriile din această animaţie sunt exact la fel ca oamenii: vor de asemenea să fie iubite și apreciate.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide