15 Filme legendare pe care trebuie sa le vezi urgent!

1. La vita e bella (1997) – Nota IMDB: 8,6. Cand un biblotecar evreu devine victima a Holocaustului impreuna cu fiul sau, isi foloseste vointa, umorul si imaginatia pentru a-si proteja fiul de pericolele din lagar.

2. Forrest Gump (1994) – Nota IMDB: 8,8. Greu de crezut ca nu ati auzit macar de Forrest Gump, dar pentru cei mai tineri, este vorba de un om simplu cu un IQ scazut. Tot filmul este despre viata lui si cum trece prin diferite peripetii. Se intampla atat de multe in filmul asta, incat e imposibil sa nu te tina lipit de ecran.

3. Trilogia Nasul (1972, 1974, 1990) – Nota IMDB: 9,2. O sa va facem o oferta pe care nu aveti cum sa o refuzati. Este un film despre mafie si cum o familie italiana incearca sa isi gaseasca un succesor bun pentru "afacerea lor". Atentie! O sa vorbiti in termeni mafioti mult timp dupa ce o sa vedeti filmul!

4. Braveheart (1995) – Nota IMDB: 8,3. Inainte de Game of Thrones si Vikings, a fost William Wallace, un conducator scotian care se rezvrateste impotriva tiranilor englezi. E un film cu Mel Gibson, de care speram ca ati auzit, iar dupa film va veti picta pe fata si veti vrea sa plecati la razboi.

5. American History X (1998) – Nota IMDB: 8,6. E un film matur despre neo-nazisti si crime rasiale, insa duritatea lui va va face sa va dati seama de vremurile grele prin care au trecut persoanele de culoare in acea perioada.

6. The Green Mile (1999) – Nota IMDB: 8,5. Este despre un condamnat la moarte si ultimele sale zile de viata, incercand sa dovedeasca faptul ca e nevinovat. Sfarsitul te lasa un pic cu gura cascata.

7. Trilogia "Stapanul Inelelor" (2001, 2002, 2003)  – Nota IMDB: 8,8 ; 8,8 ; 8,9. Primul Lord of the rings a aparut acum 15 ani. Ganditi-va un pic la asta. Banuiesc ca nu exista persoana de pe planeta care sa nu fi auzit de Lord of the Rings si cum micul Frodo trebuie sa distruga inelul fermecat. Chiar daca l-ati vazut, merita 100% revazut. MY PRECIOUSS

8. Gladiatorul (2000) – Nota IMDB: 8,5. Un fost general in armata Romana devine Gladiator dupa ce isi pierde familia si lupta pentru a-i razbuna. E un film care te va transforma in razboinic, dar totodata iti va da si o lacrima la final.

9. Fight Club (1999) – Nota IMDB: 8,9. E simplu, Fight Club e ceva ce n-ati mai vazut niciodata. Are un stil unic si nu te plictiseste nici macar la a 10-a vizionare. Barbatii de pretutindei il iubesc pentru testosteron, iar fetele tot pentru testosteron. Nu va lasati pacaliti de aparente, are un mesaj social foarte puternic.

10. The Shawshank Redemption (1994) – Nota IMDB: 9,2. Este considerat de multi cel mai bun film care a fost facut vreodata. Este vorba de un fost bancher inchis pe nedrept si modul in care aceasta incearca sa se descurce in inchisoare. 

11. A Beautiful Mind (2001)- Nota IMDB: 8,2. Este vorba de un geniu matematician care face o descoperire uimitoare, si cursa lui in viata spre a castiga premiul Nobel.

12. Trilogia "Back to the future" (1985) – Nota IMDB: 8,5. Nu va lasati pacaliti de faptul ca are peste 20 de ani, filmul inca se tine bine. Cel mai tare lucru la acest film? Modul in care a ghicit anumite inventii din viitor, pentru ca… ghiciti ce? E viitorul!

13. Lista lui Schindler (1993) – Nota IMDB: 8,9. Este despre regimul nazist barbaric si felul in care evreii erau persecutati, urmarind povestea lui Oskar Schindler care reuseste sa salveze aproximativ 1100 evrei de la a fi ucisi.

14. Seria "Star Wars" (1977) – Nota IMDB: 8,7. Nu avem multe de zis aici, lucrurile sunt clare. In caz ca n-ati vazut Star Wars, neaparat trebuie sa va gasiti timp sa o faceti. Nu trebuie sa fiti fani SF, pur si simplu e o opera de arta, mai ales la nivelul efectelor speciale de atunci. Au trecut 50 de ani!

15. Pulp Fiction (1994) – Nota IMDB: 8,9. Doua cuvinte: Quentin Tarantino. Este un film simbolic pentru el si pentru toata industria filmului. Este dubios si amuzant in acelasi timp, neaparat de vazut!

Daca sunteti cuminti, vom reveni cu o alta serie de filme pe care trebuie neaparat sa o vedeti.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide