15 filme pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

1. Nasul (The Godfather I, II, II) – Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasa a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante retele mafiote in America. 

2. Inchisoarea Ingerilor (The Shawshank Redemption) – Anul 1947. Andy Dufresne, un tanar bancher, este condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea sotiei si a amantului acesteia, desi Andy declara ca este nevinovat. 

3. Lista lui Schindler (Schindler’s List) – Lista lui Schindler, o capodopera cinematografica, castigatoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, a cucerit atat criticii de arta cat si publicul.

4. Taurul Furios (Raging Bull) – Raging Bull este povestea lui Jake LaMotta, un pugilist care in momentul in care intra in scena isi distruge efectiv adversarul. El castiga mereu, si intotdeauna alearga dupa locul 1.

5. Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew Over the Cuckoo’s Nest) – Patrick McMurphy se indragosteste de o fata de 15 ani si ajunge in inchisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface ca ar fi nebun si reuseste sa fie trimis intr-un azil

6. Pe aripile vantului (Gone with the Wind) – Actiunea acestui film clasic spune povestea iubirii intre Scarlett O’Hara siI Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil.

7. Forrest Gump – Asezat pe o banca, asteptand autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, isi povesteste viata sa, viata asemanatoare unei pene luate de vant.

8. Tacerea mieilor (The Silence of the Lambs) – O tanara agenta practicanta FBI, Clarice Starling este insarcinata cu investigarea unui caz criminalistic deosebit de dificil, „Buffalo Bill“ un ucigas viclean care produce o serie de crime, ultima ostatica a lui fiind fiica unui senator american.

9. Viata e frumoasa (La vita è bella) – Guido se indragosteste de Dora, o tanara si frumoasa profesoara. Din pacate, Dora, pe care el o numeste "Printesa", este logodita cu un oficial fascist din localitate. 

10. Salvati soldatul Ryan (Saving private Ryan) – Vazuta prin ochii unui pluton de soldati americani, povestea incepe cu Ziua Z a invaziei din cel De-al Doilea Razboi Mondial, apoi avanseaza dincolo de plaja, cand soldatii primesc o misiune speciala foarte periculoasa. 

11. Un tramvai numit dorinta (Streetcar Named Desire) – In cartierul francez din New Orleans-ul anilor zbuciumati de dupa cel de-al doilea razboi mondial, Blanche, o femeie fragila si nevrotica, isi cauta un loc al ei pe lume. 

12. My Fair Lady – Eliza Doolittle este o tanara care isi castiga existenta vanzand flori pe strada.

13. Braveheart – Bataliile dintre scotieni si englezi sunt grandioase si spectaculoase in aceasta productie, efortul cu care ele au fost reconstituite fiind rasplatit pe deplin.

14. Cel care danseaza cu lupii (Dances with Wolves) – Locotenentul John Dunbar devine un adevarat erou dupa ce, in mod accidental, obtine o victorie de proportii in timpul Razboiului Civil.

15. Pianistul (The Pianist) – Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevarata a unui stralucit pianist polonez, care, datorita originii sale evreiesti este fortat ca pe timpul ocupatiei naziste a Poloniei sa duca o viata de fugar, pentru a scapa de deportare.

Descrierile filmelor sunt preluate de pe site-ul Cinemagia.ro.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide