7 Lucruri Interesante Despre Solstitiul De Vara

1. Verile nu sunt mai calde deoarece Pamantul e mai aproape de soare, ci pentru ca inclinarea axei Pamantului permit razelor Soarelui sa loveasca o hemisfera mai puternic. De fapt, Pamantul este cel mai departe de soare atunci.

2. Solstitiile se petrec de 2 ori pe an, in Iunie si in Decembrie. Cel de Vara se petrece pe 21 Iunie, iar cel de Iarna se petrece pe 21 decembrie.

3. 21 Iunie este considerat de astronomi si savanti ca fiind inceputul verii.

4. Denumirea de solstitiu vine de la faptul ca soarele pare sa stea pe loc (in latina, sol = soare / sistere = a sta pe loc). Asta deoarece pozitia soarelui la amiaza nu pare sa se schimbe in perioada solstitiului.

5. Poate va intrebati de ce solstitiul, care este cea mai lunga zi a anului, nu are si cea mai mare temperatura, avand in vedere ca soarele bate cel mai mult timp. Asta deoarece apa, care este predominanta pe Terra, are o anume temperatura, ceea ce inseamna ca dureaza un pic pana se incalzeste sau se raceste. De aceea temperatura Pamantului creste cu vreo 6 saptamani intarziere.

6. Mii de oameni se aduna la Stonehenge pentru a sarbatori felul in care soarele se aliniaza cu pietrele uriase in perioada solstitiului.

7. In Egiptul antic, solstitiul anunta inceperea noului An, iar peste tot in lume se serbea acest eveniment intr-un anume fel.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide