9 femei care au schimbat lumea

1. Nadia Comaneci – Supranumita „Zeita de la Montreal”, Nadia a fost prima gimnasta a epocii moderne care a obtinut un 10 absolut la Jocurile Olimpice.

2. Eliza Leonida Zamfirescu – In calitate de presedinte al Comitetului de lupta pentru pace din Institutul Geologic, a luat atitudine fata de inarmarea atomica, adresand un protest competent si justificat comisiei de dezarmare de la Lancester House din Londra, insistand asupra pericolului armei atomice.

3. Smaranda Braescu – Smaranda Braescu este prima femeie parasutist cu brevet din Romania, campioana europeana la parasutism (1931) si campioana mondiala (in 1932, cu recordul de 7200 m la Sacramento, SUA).

4. Coco Channel – Coco Chanel este o legenda care nu mai are nevoie de introduceri. Una dintre cele mai creative minti din moda, Coco si-a folosit flerul si experienta de viata pentru a-si pune o amprenta defintiva asupra stilului feminin.

5. Marie Curie – Marie Curie este prima femeie careia i s-a decernat premiul Nobel si mai ales, prima femeie care a primit aceasta distinctie pentru doua categorii stiintifice diferite. In 1903 a castigat premiul in domeniul fizicii, pentru studiile sale legate de radioactivitate.

6. Printesa Diana – Diana a fost si a ramas o printesa pentru miile de oameni pe care i-a ajutat, pentru implicarea ei activa in cauzele umanitare, pentru suportul acordat victimelor SIDA si pentru zambetul ei atat de cald.

7. Oprah Winfrey – Este prima femeie care a avut un talk show propriu, iar accentul pe care il pune pe ideea de familie, focusarea pe problemele femeilor, actele sale de caritate si puternicul club de carte pe care il conduce, fac din ea una dintre cele mai importante personalitati ale Americii.

8. Marilyn Monroe – Merilyn a fost importanta pentru pentru ceea ce simboliza ea, pentru frumusetea ei clasica, pentru aura glamour pe care a creat-o in jurul ei si pentru ca i-a facut pe barbati sa viseze atat de frumos.

9. Maica Teresa – Maica Teresa si-a inchinat existenta ingrijirii celor saraci si neajutorati, devenind un adevarat icon a celei mai pure si dezinteresate forme de altruism.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide