Evenimente importante ce au avut loc in 2016

Evenimente importante ce au avut loc in 2016
Evenimente importante ce au avut loc in 2016

Anul 2016 a fost un an dificil pentru multa lume. Totusi, in acest an s-au intamplat si lucruri care pot fi considerate istorice. Castigarea presedintiei Statelor Unite ale Americii de omul de afaceri Donald Trump este doar unul dintre exemple. 

1. Donald Trump a fost ales al 45-lea Presedinte al Statelor Unite ale Americii, fiind votat de peste 60 de milioane de americani. 

Trump

2. Leonardo DiCaprio a castigat primul sau Premiu Oscar. DiCaprio a mai fost nominalizat de sase ori inainte sa primeasca acest premiu. 

Dicaprio

3. Bill Gates a fost declarat de Revista Forbes ca fiind cel mai bogat om al planetei, acesta avand o avere de 84.2 miliarde de dolari.

Bill Gates

4. Astronautii Scott Kelly si Mikhail Kornienko au revenit pe Terra dupa 340 de zile petrecute in spatiu. Acestia au plecat spre Statia Spatiala Internationala pe 27 martie 2015 si s-au intors pe 1 martie 2016, stabilind recordul pentru cea mai lunga calatorie in spatiu. 

Scott

5. Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine platit sportiv din istorie, acesta reusind sa adune 88 de milioane de dolari din activitatile sportive si din cele de publicitate.

Cristiano Ronaldo

6. Inotatorul american Michael Phelps a castigat cea de-a 23-a medalie de aur la Jocurile Olimpice, devenind cel mai medaliat sportiv din istoria competitiei.

Michael Phelps

7. Scriitorul si cantaretul Bob Dylan a fost laureat cu premiul Nobel pentru Literatura. Acesta nu a fost prezent la decernarea premiilor, invocand motive personale.

Bob dylan