Analiză BBC: Ce filme nominalizate la Oscar merită văzute

Oscarurile de anul acesta se apropie cu pași repezi și, să recunoaștem, n-am putut să ne facem timp să urmărim toate filmele nominalizate. Nu încă cel puţin. Desigur, cele 10 zile ce au mai rămas până la gală probabil că nu vor fi suficiente să vedem tot ce a decis Academia Americană de Film că merită, așa că BBC a vorbit cu un expert pentru a ne indica ce filme merită cu adevărat să vizionăm.

Filmul nr.1 în opinia criticului BBC din 2017 a fost “Get Out“, pelicula lui Jordan Peele, premiată și la premiile BAFTA, spune povestea unui bărbat de culoare ce intră într-o comunitate de albi. Dacă, totuși, aţi văzut deja “Get Out”, puteţi urmări “Lady Bird“, sau “The Shape of Water“.

Criticul BBC, Ali Plumb spune că există un singur film pe care ar fi trebuit să îl vedem în cinematografe vara trecută. Acesta este “Dunkirk“. “Dacă nu l-ai văzut deja, găsește cel mai mare televizor, cu cea mai mare rezoluţie și uită-te la Dunkirk.” Totuși, Ali nu crede că Dunkirk are vreo șansă la categoria “Cel mai bun film”, pentru că a fost un blockbuster de vară, iar votanţii pentru Oscar au memoria extrem de scurtă.

Ali Crede că “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și “The Shape of Water” se vor bate pentru marele premiu.

În ultima perioadă, premiul pentru “Cel mai bun film” a mers mai degrabă spre filme sociale. Moonlight și Spotlight au câștigat în faţa La La Land și The Revenant, cele ce au câștigat la “Best Director”.”

Three Billboards” este despre o femeie care luptă cu poliţia locală pentru faptul că nu tratează corespunzător investigaţiile privid răpirea și uciderea fiicei sale.

The Shape of Water” tratează o poveste de dragoste dintre o femei și o creatură mitologică ambiţioasă.

La categoria “Cea mai bună actriţă în rol principal“, Ali crede că există o singură candidată, de fapt, aceea fiind Frances McDormand pentru rolul din “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. La categoria “Cel mai bun actor în rol principal”, Ali cconsideră și aici o cursă fără adversar, favoritul acestuia fiind Gary Oldman pentru personajul Winston Churchill din “Darkest Hour“.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide