Andrei Gheorghe, noiembrie 2017, mesaj manifest: “Sint obosit. Am fost “generaţia de sacrificiu”.”

Andrei Gheorghe, omul de radio și de televiziune care a marcat inimile multor tineri prin emisiunile și gândurile sale s-a stins din viaţă ieri seară, la vârsta de 56 de ani.

Cu șase luni înainte, Andrei Gheorghe scria un mesaj care avea să devină celebru. Andrei se declara obosit de toată alergătura, considerându-se parte a “generaţiei” de sacrificiu, acea generaţie care și-a ucis conducătorii, sperând spre un viitor luminos.

Întreaga postare, cu un mesaj extrem de puternic, de manifest am spune noi, o puteţi găsi mai jos:

Sint obosit. Am fost “generaţia de sacrificiu” si am crezut ca după un drum lung si greu o sa ajungem intr’o poiana cu soare si flori. Dar nu a fost așa. Drumul nu ducea nicăieri si intr’o zi sătui de foame si mizerie ne’am revoltat, ne’am ucis conducătorii si am crezut ca după un alt drum lung si greu o sa ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e salcie, terenul mlăștinos si cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfaţă in calești scumpe, copiii lor ni se urca in cap și dansează ţonţoroiul iar părinţii noștri mor încet de piocianic. Frăţii fug scirbiti si’si caută fericirea in alte zări. Speranta a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall iar eu imi număr firfireii și ma gândesc daca’mi ajung de o funie mai sănătoasă. In fata nu văd nimic decit bezna și întuneric, in jurul nostru doar mizerie și dezmăţ și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscata si’n gura gust de cenușă. Va blestem conducători ai României si’n pușcărie dacă v’as bagă pe toţi, cu nimenea nu as greși. Va blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, infumurarile și prostia voastră agresiva. Va blestem sa muriţi stind la coada, sa trăiţi din salariu și sa va petreceţi bătrâneţea cu o pensie obișnuita, intr’un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beţi in sufragerie și cu părinţii in întreţinere pe veci. Sint obosit și drumul nu se mai zărește.

Sint obosit. Am fost "generaţia de sacrificiu" si am crezut ca după un drum lung si greu o sa ajungem intr'o poiana cu…

Publicată de Andrei Gheorghe pe 10 Septembrie 2017

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide