Care sunt cele mai ciudate obiecte trimise vreodată în spaţiu

Elon Musk nu este singurul care are idei îndrăzneţe despre spaţiu. Acesta și-a trimis una dintre mașinile sport ale Tesla în spaţiu, împreună cu cea mai puternică rachetă construită vreodată pe pământ, SpaceX Falcon Heavy.

Desigur, Elon nu este nici primul care trimite obiecte în spaţiu. De fapt, oamenii au mai trimis lucruri acolo. De la obiecte, la melodii, la oferte pentru apartamente, sau chiar la mesaje, extratereștii au primit de toate prin “poșta intergalactică”.

Haideţi să vedem cele mai dubioase obiecte pe care omenirea le-a trimis vreodată în spaţiu.

Figurine Lego

Trei figurile Lego au fost introduse într-o navetă spaţială a NASA și trimise pe orbita planetei Jupiter. Una era întruchiparea lui Jupiter, Zeul suprem al romanilor, cea de-a doua era întruchiparea soţiei sale, Juno, iar cea de-a treia era cea a lui Galileo Galilei, cei care a rostit celebrele cuvinte “și totuși se mișcă”.

Sabia lui Luke Skywalker

Sabia lui Luke SkyWalker din filmul Return of Jedi (1983) a fost trimisă în spaţiu în anul 2007, la aniversarea a 30 de ani de la lansarea primului film din serie, în anul 1977.

Mesaje text

Aproape 26.000 de mesaje au fost trimise de australieni în spaţiu în 2009, într-un proiect numit “Hello from Space. ”

Buzz din Toy Story

Astronautul preferat al copilăriei noastrea a fost trimis până la urmă în spaţiu în 2008. Buzz a fost “cetăţean intergalactic” timp de 450 de zile, până să revină, victorios, pe pământ.

Sunetele de pe pământ

Înregistrări ale sunetelor de pe pământ au fost trimise în spaţiu pentru a informa extratereștrii, sau orice alte forme de viaţă pot fi pe acolo. Aceste sunete includeau sunetul ploii, cel al bătăii unei inimi, cel al plânsetului unei hiene, sau cel al unei furtuni cu fulgere și tunete.

 

Pizza

În anul 2000 Pizza Hut a plătit 790.000 de dolari pentru a deveni prima companie care livrează pizza în spaţiu. Norocosul destinatar al livrării speciale a fost Yuri Usachov, un astronau rus. Desigur, timpul de sosire a fost mai ridicat decât în mod normal, așa că oamenii de la Pizza Hut au folosit salam în loc de pepperoni pe pizza, datorită timpului ceva mai lung de viaţă. Stând foarte mult în spaţiu iţi vor face simţurile puţin mai “atrofiate”, așa că pe pizza au fost puse în plus sare și piper.

Reclame

În cazul în care un extraterestru vrea să cumpere un apartament pe pământ, acum are câteva oferte. În 2005, Craigslist a trimis 100.000 de flyere în spaţiu, broșuri care conţineau atât joburi, cât și locuri pe care le poţi închiria. Deci, daca locuiţi în Statele Unite, există o probabilitate să aveţi în viitor un vecin extraterestru.

Un mesaj de la Paul McCartney

“Send my love to the aliens. All the best, Paul.”

Acest pasaj al lui Paul McCartney a fost trimis în spaţiu, însoţit de hit-ul trupei Beatles, Across the Universe.

 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide