Cele mai ciudate sarbatori de pe intreg globul

Dacă aveaţi impresia că doar prin partea noastră de lume există sărbători pe care nu le înţelegem, vă înșelaţi amarnic. Vă arătăm mai jos de ce.

1.Bufetul Maimutelor din Lopburi

Sarbatorita in ultimul weekend din Noimbrie in Thailanda, aceasta este cea mai mare petrecere cu primate din lume! Maimutele din jungla vecina satului Lopburi sunt cunoscute drept hoate de mancare, hartuind satenii pentru a lua d-ale gurii. In 1989 satenii s-au decis ca ar trebui sa accepte acest lucru. Asa ca in fiecare an le pregatesc un bufet suedez cu alune, castraveti, crabi si de ce nu, niste Coca Cola. Un fel de Craciun pentru maimute.

2. Festivalul “Da-i un pumn vecinului tau”din Tinku

Avand originile de pe vremea in care zeii cereau sacrificii cu sange, satenii din Tinku au luat-o la propriu si s-au decis sa ofere zeilor un sport sangeros mai mult decat suficient. Va puteti da seama singuri ce se intampla la acest festival.

3. Ziua Gastei

In ce consta aceasta sarbatoare? Mai multi spanioli incearca sa decapiteze o gasca moarta care atarna de o sfoara in mijlocul portului din oras. De ce? Nimeni nu stie, dar totusi o fac anual.

4. Hadaka Masuri

Hadaka Matsuri sau “festivalul barbatului dezbracat” din Japonia este sarbatorit in cea de-a treia sambata din Februarie, intr-un din cele mai friguroase zile din an. Nu puteau sa alea o zi mai calduroasa? Nu. Mii de barbati din Japonia se dezbraca in acele scutece tanga (sau chiar de tot) pentru a-si testa curajul si barbatia. Cel mai tare din parcare e si cel mai dezbracat!

5. La Tomatina

Din Bunol, Spania, vine cea mai mare bataie cu mancare din lume, unde aproape 30.000 de oameni (localnici si turisti) arunca rosii unul in celalalt, in ultima Miercuri din August. Tractoarele pline cu rosii ofera munitie gratis pentru lupta care dureaza aproape 90 de minute. Bulion gratis careva?

6. Ziua meteorologilor

Este sarbatorita pe 5 Februarie pentru a multumi celor care ne aduc vremea. Sa traiasca Busu mare!

7. Fa cu mana vecinului tau folosind toate degetele

Da, cam asta ar fi traducerea exacta. Este sarbatorita pe 7 Februarie si in aceasta zi trebuie sa iti saluti vecinul cu un zambet larg si sa ii faci cu mana.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide