Cele mai ciudate si mai minunate scoli din lume

1. Scoala Elfilor, Islanda

Este fix ce va imaginati –  o scoala care te invata totul despre elfi. Scoala ofera chiar si manuale speciale, aici se nasc expertii de elfi!

2. Colegiul clovnilor, Wisconsin si Florida

Desi in multe colegii putem sa gasim clovni, acest loc este special amenajat pentru a-i antrena sa se machieze, sa isi proiecteze costumele, sa faca acrobatii, sa jongleze si sa faca pantomima. S-a deschis in 1968, dar din pacate trebuie sa va gasiti alt hobby deoarece s-a inchis in 1997.

3. Scoala din pestera Dongzhong, China

Localizata intr-o pestera din satul Miao, Scoala din pestera Dongzhong a inceput cu doar 8 studenti care petreceau 6 ore pe zi strabatand drumul intre casa si scoala… Autoritatile chineze au declarat ca tara lor nu este o societate de primitivi din pestera, asa ca scoala s-a inchis in 2011 dupa 23 de ani de activitate.

4. Scoala libera Brooklyn, New York

Nu are programa, nu are teste, nu are note si prezenta nu este verificata. Elevii pot merge la orice ora vor si practic conduc ora, profesorii fiind doar moderatori.

5. Scoala vrajitorilor, California

Creata de Oberon Zell-Ravenheart, este prima scoala de vrajitori recunoscuta oficial drept institutie academica. Fix ca in Harry Potter, studentii sunt impartiti in 4 case (Gnomi, Vanturi, Undini si Salamandre).

6. Scoala Primara Gulu, China

Este cea mai izolata scoala din lume. Mai izolata de atat si nu o gaseai. Este ascunsa in muntii din satul Gulu si poate fi accesata prin valea Luoma. Drumul dureaz vreo 5 ore, e clar ca toti elevii ajung la scoala cu mare chef de invatat.

7. Scoala Vrajitoarelor, Massachusetts

Majoritatea studentilor invata online, iar restul se duc la ore in campusul din Salem. Scoala e localizata fix in locul unde 200 de oameni au fost acuzati de vrajitorie si executati. Ce s-au schimbat vremurile…

8. Scoala Vapor, Bangladesh

Pentru a combate inundatiile anuale, un ONG a introdus prima scoala plutitoare. Fiecare vapor-scoala are internet, laptopuri si o mica biblioteca, iar totul e alimentat de energie solara. Aici au invatat aproximativ 70.000 de elevi din 2002 pana in prezent.

9. Gradinitele din padure, Europa

Aici sunt educati copii intre 3 si 6 ani, iar totul are loc in natura. Scopul e sa obisnuiasca micutii sa interactioneze mai bine cu mediul inconjurator si natura, invatandu-i chiar sa construiasca structuri folosind materiale gasite in padure.

10. Scoala viitorului Microsoft, Philadelphia

Nu vei gasi carti aici. Stundentii si profesorii folosesc calculatoare, tablete si aplicatii. Scoala incepe la 9:00 si se termina la 17:00 , ca sa simuleze o zi de serviciu normala.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide