Cele mai frumoase fotografii din salbaticie 2016

1.

"Groapa pangolinilor". Paul Hilton, Castigator Marea Britanie / Australia, Categoria de imagine unica. Nimic nu l-a pregatit pe Hilton pentru vederea a 4.000 de pangolini (cinci tone) de la una dintre cele mai mari capturi din istorie. Ele erau destinate pentru China si Vietnam pentru comertul de carne exotica sau pentru medicina traditionala. Pangolini au devenit animale cu cele mai numeroase victime in randul traficului din intreaga lume. (Fotografie de Paul Hilton / Greenpeace / Wildlife Photographer of the Year)

2. 

"Luna si corbul". Gideon Knight, Castigator Marea Britanie, Fotograful tanar Wildlife al anului. Un corb intr-un copac din parc, este o scena obisnuita, insa cerul albastru si luna plina a transformat aceasta fotografie intr-un peisaj superb. (Poza de Gideon Knight / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

3. 

"Vieti imbinate". Tim Laman, Castigator SUA, Fotograful Wildlife al anului. Un tanar mascul urangutan urca la 30 de m inaltime in Parcul National Gunung Palung din Indonezia. Laman s-a catarat timp de 3 zile si a pozitionat camerele GoPro pe care le-a controlat de la distanta. (Poza de Tim Laman / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

4. 

"Urmarit de foc". Un urangutan si fiica sa incearca sa se adaposteasca de focul care a mistuit padurea. Tim i-a fotografiat printr-o perdea de fum de pe raul Mangkutup din Centrul Kalimantan, Indonezia. (Poza de Tim Laman / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

5. 

"Capat de linie?". Centrele de salvare ale urangutanilor au inregistrat un aflux de pui de urangutani ca urmare a incendiilor din 2015. Ingrijitorii fac o treaba minunata, ii duc pe micuti sa se joace in padure unde vor invata cum sa supravietuiasca. (Poza de Tim Laman / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

6.

"Incercare de evacuare". Ganesh H, Shankar, Castigator India, Categoria Pasari. Papagalii indieni din parcul national Keolade, gasesc o soparla Bengala in rezidenta lor si incearca sa o indeparteze muscand-o de coada. Soparla s-a retras in viziuna, iar papagalul a agasat-o timp de 2 zile. (Poza de Ganesh H. Shankar / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

7. 

"Compozitia vantului". Valter Binotto, Castigator Italia, Categoria Plante si Ciuperci. Alunul se afla langa casa lui Binotto din nordul Italiei, a realizat o gramada de poze pana a gasit-o pe cea perfecta. (Poza de Valter Binotto / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

8.

"Pisica din alee". Nayan Khanolkar, India, Castigator Categoria Urban. In timpul noptii, intr-o suburbie a Mumbaiului, leoparzii se plimba pe stradute in cautare de hrana. Desi au avut loc cateva atacuri asupra oamenilor, aceste feline sunt acceptate ca parte din cultura Warli. A durat 4 luni pana cand Nayan a gasit fotografia perfecta. (Poza de Nayan Khanolkar / 2016 Wildlife Photographer of the Year )

9. 

"Recviem pentru o bufnita". Mats Andersson, Castigator Suedia Categoria Alb Negru. In fiecare zi Andersson se plimba in padure langa casa lui din sudul Suediei si se bucura de compania a 2 bufnite. Intr-o zi a gasit-o pe una din ele moarta si pe cealalta intristata parca pentru pierderea companionului. A capturat melancolia momentului in alb si negru. (Poza de Mats Andersson / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

10.

"Petrecerea Snapper". Tony Wu, Castigator SUA Categoria Subacvatica. Anticipand perfect momentul, Wu a reusit sa suprinda pestii Snapper in timp ce isi depuneau ouale formand un arc. (Poza de Tony Wu / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

11.

"Steaua jucausa". Luis Javier Sandoval, Castigator Mexic Categoria Impresie Artistica. Un pui de leu de mare prinde o stea de mare si i-o arunca lui Sandoval. Acesta indreapta camera spre lumina si reuseste sa surprinda spiritul jucaus al leului de mare. (Poza de Luis Javier Sandoval / 2016 Wildlife Photographer of the Year)

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide