Cele mai tari PERLE de la Evaluarea Nationala

La subiectul I, elevii de clasa a VIII-a au primit sase intrebari bazate pe poezia "Toamna la Mioricani" a lui Ion Pillat. Acestia au trebuit sa explice rolul cratimei, sa identifice tipul de rima din text si sa gaseasca un antonim pentru "pretutindenea".

Rolul cratimei este sa incalece doua cuvinte – Normal. Exact ca la jocul ala.. "Cuvinte incalecate". Sau nu asa se numea?

Tipul de rima este banal, in sensul ca amandoua versurile se termina la fel – Autorul nu are deloc imaginaţie, e clar.

Autorul nu a gasit, cred eu, o rima pe care sa o puna crucis in poezie – N-am găsit altă rimă. Vă sună cunoscut?

Antonim pentru: pretutindenea –  niciaici, nepretutindenea au deschis: ba n-au deschis – Au deschis sau nu? Nu mai întelegem nimic

Copiilor li s-a cerut la punctul B sa motiveze apartenenta unui text la genul liric

Una din trasaturile genului liric este visatoarea, pentru ca poetul viseaza niste treburi – Si voi tot genul liric visati noaptea?

La subiectul al II-lea, elevii au primit un text de pe site-ul historia.ro, acestia fiind nevoiti sa extraga titlul articolului, numele site-ului si tema principala a textului.

Sursa articolului este istoria.ro, scris cu "h" in fata pentru ca este mai atragator – Asa a descris un elev titlul site-ului.

In cadrul ultimului subiect, elevilor li s-a cerut sa construiasca o fraza alcatuita din doua propozitii in care sa existe o propozitie subordonata introdusa prin "daca" si sa povesteasca o intamplare din timpul unui joc.

Pot sa scriu multe propozitii cu "daca", dar nu stiu de care sunt. E un cuvant frumos si interesant si promit ca o sa insist pe el – Repetitia e mama invataturii.

Voi povesti o intamplare din timpul unui joc video – Normal, in text nu scria ce fel de joc trebuie sa fie.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide