Cum a aratat Bucurestiul in timpul Festivalului Spotlight

Timp de 4 zile, intre 20 si 23 aprilie, Calea Victoriei a fost transformata intr-o expozitie gigant de cele peste 20 de instalatii ale artistilor romani si internationali, pe traseul dintre Muzeul National de Arta al Romaniei si Splaiul Independentei.

Foto: Andrei Gindac

Vremea capricioasa din ultimele zile nu a reusit sa tina la distanta publicul deja fidel al acestui festival, care an de an asteapta cu nerabdare evenimentul, devenit traditie in peisajul bucurestean.

Foto: Inlowlight

Editia din acest an a reunit 21 de instalatii de arta din cele 9 tari participante si a continuat cele doua parteneriate internationale cu Festivalul International din Berlin si Signal Festival din Praga.

Foto: Inlowlight

Au fost prezenti cu instalatii si proiectii artisti din Austria, Slovacia, Finlanda si Germania.

Foto: Inlowlight

Deschiderea oficiala a festivalului a fost marcata de un spectacol de lumini, lasere, proiectii, acrobatii si dans, intr-un cuvant Illuminaire, show-ul spectaculos al companiei austriece Phoenix Fire Dancers.

Foto: Inlowlight

Printre atractiile celei de-a treia editii a festivalului Spotlight se numara sesiunea de video-mapping de pe Muzeul National de Arta al Romaniei, realizata in premiera de Maxin10sity, precum si jocul impresionant de lasere de pe cladirea CEC, realizat de artistul roman Tom Brandus.


Foto: Spotlight

Instalatiile care au starnit in special interesul pasionatilor de selfie-uri si care au au adunat zeci de fotografii postate pe retelele de socializare au fost: uriasele litere volumetrice cu mesajul IUBESC, misterioasele siluete Guardians of time si Sitting guardians of time, ale artistului Manfred Kielnhofer, precum si ansamblul Monolith, adus din Cehia de Hiperbinary.

Foto: Alberto Grosescu

Printre cladirile emblematice reinventate cu ocazia acestui eveniment amintim: Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”, Hotelul Novotel, Cercul Militar National, Grand Hôtel du Boulevard, Cladirea CEC si cladirea Loteriei Nationale, care a gazduit o frumoasa poveste de dragoste, ilustrata de cei de la Les Ateliers Nomad.

Foto: Petru Ivu
Foto: Alberto Grosescu
Foto: Alberto Grosescu

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide