Cum arată Dacia D6, cea mai rară Dacie din lume

Dacia continuă să fie brandul românesc cel mai cunoscut în lume. Desigur, ne aducem aminte de modelele vechi, de Dacia 1300 sau de Dacia 1310. Putem vorbi, cu siguranţă, și de modelele noi precum Duster sau Sandero.

Ei bine, probabil că nu știaţi că pe străzile României, în timpul comunismului, au circulat și Dacii D6. Acestea au fost produse în ediţie limitată, de până la 800 de unităţi, iar de aceste modele s-au bucurat angajaţii Poștei Române de la acea vreme. Acest model a fost asamblat în România între anii 1975 și 1978 și la fel ca fiecare model Dacia de la acea vreme, modelul D6 a fost inspirat de la Renault și modelul Estafette.


Foto: a1.ro

În 1959 ieşea pe poarta Renault prima maşină Estafette, care s-a bucurat de o popularitate imensă, fiind produsă până în 1986. Numele vine din italiană și înseamnă, într-o traducere aproximativă, „curier”.

O legendă urbană spune că motivul pentru care fabricarea nu a mai continuat a fost chiar ordinul dat de Elena Ceauşescu. Aceasta nu a vrut ca modelul să ajungă la populaţie pentru că ar fi împins spre haos, anarhie și dorinţa de a trăi mai libertin (moda hippy).

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide