Cum îţi dai seama când cineva te minte

În cazul în care vrei să îţi dai seama atunci când cineva te minte, avem mai jos câteva tips&tricks numai bune de folosit în situaţiile în care simţi că nu ţi se spune adevărul.

1. Nepotrivirea fizica-verbala – In culturile care utilizeaza datul din cap pentru “da” si “nu”, un mincinos e posibil sa se comporte diferit. Verbal spune “da”, insa il poti observa cum da din cap a negare atunci cand nu crede ce zice.

2. Dregerea glasului – Corpul tau intra in stare de urgenta atunci cand minti. Ceea ce va face corpul sa extraga umezeala din gat si sa o trimita catre piele. Daca suspectezi ca esti mintit de cineva, observa daca i se usuca gatul si isi drege glasul.

3. Miscarea mandibulei – Pentru a-si umezi gatul, oamenii simuleaza in mod inconstient mestecatul. Miscandu-si mandibula la stanga si la dreapta, isi stimuleaza glandele salivare pentru a produce mai multa saliva.

4. Transpiratul – Intrand in stare de urgenta, organismul incepe sa elimine umezeala si transpiratie.

5. Vorbitul rar – Mincinosii trebuie sa fie atenti la povestile inventate, ca sa nu se contrazica singuri, asa ca vor vorbi mai rar ca sa isi creeze povestea pe parcurs.

6. Ochi indreptati catre usa – Daca o persoana minte, atunci se simte incomod, iar astfel va sta cu ochii pe iesire sau o directie care sa il scape de situatie.

7. Spun povesti simple – Cand sunt intrebati, mincinosii vor sa spune cat mai putin posibil.

8. Evita contactul vizual – Majoritatea oamenilor care mint vor simti un pic rusine si vor evita contactul vizual. Acest lucru difera de la persoana la persoana, dar incearca sa observi daca o persoana are dificultati in a te privi in ochi.

9. Incep sa faca ordine – In loc sa raspunda intrebarilor, mincinosii vor cauta lucruri din jurul lor care sa ii tina ocupati. Cum ar fi jucatul cu telefonul de pe masa sau faptul ca incep sa aranjeze lucrurile.

10. Gesturi mici – Oamenii care mint vor fi mai rezervati fizic si isi vor misca mainile si capul cat mai putin. E o idee subconstienta de a fi cat mai mic si putin observati.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide