Cum se distrau oamenii in trecut

1. Jucau jocuri de societate

Jocurile de societate erau o forma perfecta de distractie deoarece nu numai ca iti mentineau mintea ascutita, ci puteau fi jucate oricand si oriunde. Sahul, tablele si alte jocuri cu zarul erau cele mai populare.

2. Festivaluri

Nu existau Untold si Musai Fest, dar existau un fel de balciuri. Tarabe si corturi erau montate, iar in ele mancarea sau alte obiecte festive erau de vanzare. Ca si la festivalurile din zilele noastre, muzica si distractia se gaseau peste tot, iar sporturi precum trasul cu arcul erau foarte populare.

3. Festine

Pentru cei care isi permiteau, un festin era o adunare imensa unde existau tone de mancare, bautura si distractie. Era un eveniment social unde te puteai simti bine ametindu-te un pic din bautura, razand cu prietenii sau agatand cele mai dragute fete.

4. Concerte

In Evul Mediu, muzicienii distrau publicul cu instrumente precum harpe si chitari. 

5. Dansuri

Dansatul e ceva ce trebuie sa faci atunci cand e muzica… logic. Daca mai bei si putin vin, te distrezi de parca e anul 673. Dansurile in lant si horele erau foarte populare in Evul Mediu. Posibil si dansul pinguinului. Dansai cu cineva si apoi iti gaseai un nou partener, cam asta era stilul. Perfect pentru a cunoaste pe toti din sat.

6. Activitati in aer liber

Daca iti obosea creierul de la jucat prea mult sah, puteai intotdeauna sa devii mai activ si sa joci niste sporturi in aer liber. Aceasta este o pictura cu o forma veche de bowling. Alte sporturi erau golful, aruncatul cu potcoava, aruncatul cu ciocanul, un fel de hockey pe iarba si o forma de fotbal.

7. Turnire

Turnirul era una dintre formele mai intense de distractie in Evul Mediu. Doi cavaleri galopau la viteze extreme unul spre celalalt, cu lanci in mana, incercand sa vada care il va darama pe celalalt. Turnirele erau de obicei organizate pentru a-i distra pe bogati si pe regi.

8. Bufoni

Bufonii erau membrii unei familii care ii distrau pe restul prin diferite cai. Spuneau bancuri, dansau stupid sau pur si simplu trageau vanturi. Ii puteai vedea deasemenea la festivaluri, intretinand multimi de oameni.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide