FOTO VIRAL: Robotul Curiosity și-a făcut cel mai cool “selfie” din univers. Pe Marte.

Până și roboţii NASA își fac selfie-uri. Sigur, sunt mult mai cool decât orice selfie făcut pe pământ pentru că aceștia își fac selfie-uri pe Marte. Da, Ellen, asta e mai cool chiar și decât selfie-ul tău de la Oscaruri, bine?

Să revenim. Săptămâna aceasta Laboratorul NASA a distribuit o fotografie cu Robotul Curiosity pe Marte, locul în care este în acest moment pentru a survola planeta.

Selfie-ul robotului Curiosity a fost făcut pe Vera Rubin Ridge, iar în spate se vede Muntele Sharp. Robotul, care este pe Marte de mai bine de cinci ani de acum, are misiunea de a studia de la faţa locului Muntele Sharp și împrejurimile.
“Muntele ne oferă baza de acces către lucruri formate acum sute de milioane de ani. Aceste s-au format, cel mai probabil, în prezenţa apei. La fel ca un lac de pe Pământ”, spun cei de la centrul de propulsie al NASA.

Fotografia în sine este de fapt un mosaic de imagini realizate pe 23 ianuarie 2018 de camerele instalate pe robot.

 

Săptămânile trecute, NASA a distribuit o panoramă a muntilor de pa Marte, ce a fost surprinsă acum câteva luni de camera robotului Curiosity. Robotul a ateriat în craterul Gale în 2012.

“Deși credeam că robotul Curiosity urcă cu siguranţă de cinci ani de zile, acum avem ocazia să ne uităm înapoi și să privim de unde am început. La propriu.”, spune Ashwin Vasavada, un inginer care se ocupă de proiectul Curiosity.

 

Puteţi afla mai multe despre misiunea Robotului Curiosity din fimuleţul următor:

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide