Razboinici din istorie si armele lor preferate

1. Samurai

Mai erau numiti "Bushi" sau "Buke" in japoneza si erau antrenati in tactici de strategie militara. Considerati cei mai de temut razboinici japonezi si chiar de pe glob, erau maestrii la manuit sabia.

Katana

Incredibil de ascutita, usor curbata, cu maner lung, este una din cele mai cunoscute arme din lume si este o piesa splendida de istorie japoneza. Lama Katanei este intotdeuna mai mare de 60 de cm si manerul este lung pentru a fi tinut cu ambele maini, desi este o sabie relativ usoara. Toti istoricii sunt de acord ca sabia Katana este una din cele mai bune facute vreodata.

2. Muschetarii

Muschetarii francezi erau gardieni si luptatori ai armatei franceze, iar Ludovic XIII le-a dat muschete, de aici si numele.

Spada

Ok, muschetarii au primit muschete, dar aici vorbim de sabii, asa ca hai sa ne uitam la spada.

Aceste sabii lungi sunt originare din Spania si au manerele decorate extrem de frumos. Desi pot fi folosite la taiat si maruntit, scopul lor principal era sa injunghie. Din acest motiv unele lame erau ascutite pe toata lungimea, iar altele de la jumatate in sus.

3. Razboinici azteci

Erau clasati in functie de succesul lor pe campul de lupta si beneficiau de un statut social foarte privilegiat.

Macuahuitl

Era o sabie din lemn cu o lungime de peste 1 metru si avea bucati de obsidian infipte in ea. Era o combinatie de bata cu arma care poate sa taie.

4. Razboinic Rajput

Acesti luptatori au trait in secolul 6 si erau considerati extrem de buni in arta razboiului.

Khanda

Aceasta sabie avea doua taisuri si un varf bont, iar manerul avea un tep pentru… stiti voi… intepat.

5. Vikingii

Erau navigatori nordici care bagau teama in oricine ii intalnea. Cunoscuti pentru agresivitatea lor si modul neortodox de a lupta, vikingii praduiau satele cu niste sabii care ii reprezentau.

Sabia Vikinga

Conforma legii nordicilor, acestia trebuiau sa detina o arma si sa o poarte cu ei tot timpul. De obicei sabiile vikinge erau facute pentru a fi folosite cu o singura mana, lasand cealalta mana libera pentru un scut. Sabiile aveau doua taisuri si erau lungi de pana la 90 de cm. Designul era foarte asemanator cu Spatha Romana. Daca beneficiai de un statut ridicat, atunci sabia era decorata cu pietre si metale pretioase. Manerul sabiei era facut de multe ori din materiale organice, cum ar fi lemnul sau cornul vreunui animal.

6. Gladiatorul

Razboinici care luptau pentru distractia maselor, erau foarte priceputi cu sabiile.

Gladius

Cea mai folosita arma era sabia Gladius, este denumirea de "sabie" in latina. Avea doua taisuri si un varf foarte ascutit, fiind buna si la taiat si la injunghiat. Conform obiceiului, pe maner era gravat numele proprietarului.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide