Sa Ne Amintim Cele Mai Tari Perle De La Simulare Bac 2016

Dupa cum puteti bine vedea, am ales sa facem si o analiza a vorbelor de duh, pentru ca sa fim seriosi… astia sunt viitorii nostri scriitori geniali:

"In genul liric, autorul se vaita tot timpul de cate ceva si e foarte plin de lacrimi. In cazul nostru plange in trei strofe, si nici n-are motiv decat ca apune soarele." – Elevul observa foarte bine tristetea reprezentatea de volumul mare de solutie apoasa cu sare care ii curge poetului din ochi. Si clar nu e un motiv destul de bun pentru ca apune soarele, viata e frumoasa, YOLO!

"Poetul abereaza non-stop, se uita in jur si vede blonde, ingeri cu aripi si ochi. Cel mai probabil l-a adus in acest hal iubita lui care ii e dor de ea" – Aici elevul si-a dat seama foarte bine ca poetul halucina cand vedea blonde in jurul sau. Pe vremea aia nu exista vopsea de par blonda, asa ca fetele erau cel mai probabil brunete, roscate sau mov in cap.

"Basmul este opera unde autorul fabuleaza si abereaza si nimic nu se intampla ca in viata reala, adica e vrajeala ca nu exista zmei si feti frumosi." – Desigur, basmele sunt o aberatie, acolo nu exista zmei si feti frumosi ca in viata reala, bine punctat!

"Cei doi aveau o relatie in care ea se tot milogea la el si-l umplea de spume, cum fac si femeile moderne din ziua de azi." – De observat expresia moderna "a umple de spume", aici elevul ar trebui sa primeasca puncte in plus pentru consistenta scrierii. Femeile sunt moderne, asa ca si expresiile sunt moderne.

"Acum gasim cartile sa le citim pe internet sub forma de filme" – Copii din ziua de azi sunt foarte norocosi ca au sansa sa citeasca filme pe internet.

"Eu cred ca COPII nu trebuie sa AIBE internet decat ca sa cumpere carti de pe el. Altfel NUMAI citeste." – Atat de profund incat comentariile sunt de prisos. Nu poti sa analizezi perfectiunea.

"Telefonul mobil este pentru noi oamenii de azi cum erau sagetile pentru vlad tepes. daca nu avea sageti nu putea sa-si faca treaba si sa tepuiasca oamenii, asa si noi fara telefoane celulare nu putem sa rezovam probleme." – Si mai ales atunci cand iti cumperi un telefon scump si se strica repede, atunci e fix ca o teapa de pe vremea domnului Vlad.

"Virgula ajuta la neingramadirea cuvintelor" – Explicatie simpla ca sa inteleaga si profesorii ce este virgula.

"Uneori cratima sparge cuvantul ca e prea lung, alteori il amplifica" – Iar alteori e buna cand ti-a luat cineva id-ul pe care ti-l doreai si trebuie sa pui o cratima ca sa poti sa iti faci un cont.

"E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume." – Foarte corect, e o poezie atat de profunda incat elevul nu are cum sa isi dea seama.

"Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad câ cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share." – De apreciat ca are la prieteni scriitori, majoritatea au fete despuiate si baieti musculosi.

"Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?" – Adevaratii smecheri stau un Odobesti, toata lumea stie asta. E normal sa fie frustrant.

"În romanul “Ion”, Rebreanu scrie o dramă psihologică tare de tot! Ion o iubeşte pe săraca Florica, dar se însoară cu bogata Ana. Florica îl iubeşte pe Ion, dar se însoară cu George. Toţi se iubesc între ei, dar invers." – Se iubesc invers, adica un fel de 69. Erau moderni si oamenii astia din "Ion".

"Pe Florica o ardea în coceni iar pe Ana pe după sobă, bun băiat, destept, Ion se aseamană cu băieţii care stie ce vor de la o femeie, nu iubire." – E foarte simplu sa arzi pe cineva dupa soba, din cauza caldurii. Chiar ca era destept Ion, bine punctat.

"Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente." –  Deci e si jmechera si l-a atins si la corazon, asta inseamna sa fii idiot. Mafiot adica.

"Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul." – Mai multi poeti au murit sufocati in timp ce scriau, d-asta nu prea mai exista poeti in zilele noastre.

"Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor." –  Mi se pare corect, ce naiba cauta legile, politica, politicienii sau gramatica la examenul de limba romana??

"Într-o bibliotecă publică ceri o carte, stai cu ea în faţă şi te gândeşti la ce vrei. Nu este ca la şcoală să primeşti observaţii pentru neatenţie." – Asta doar daca nu sta si profesorul cu un catalog in fata si se gandeste la ce vrea.

"Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru", a încheiat un elev de clasa a XII-a lucrarea – Daca nici dedicatiile si semnele de afectiune nu primesc mai multe puncte din oficiu… atunci inseamna ca suntem cu adevarat pierduti si chiar nu mai merita niciun profesor sa ii lipesti bani pe frunte in timpul examenului.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide