Superstitii ciudate de pe glob de care n-ai auzit

1. Chinezii sunt mari fani ai cifrei 8. Cuvantul chinez pentru cifra 8 e foarte asemanator cu cel pentru "prosperitate" sau "noroc", asa ca orice are legatura cu 8 e considerata norocoasa. 

2. In Elvetia, mirii planteaza un copac imediat dupa ce se casatoresc. Este considerat un pom al prosperitatii si se presupune ca va aduce noroc si fertilitate.

3. Daca esti in Argentina de Anul Nou, pregateste-te sa mananci multa fasole. Potrivit argentinienilor, mancatul fasolei de Anul Nou va duce la succes si siguranta la locul de munca. Nu stiu cat de sigur o sa fie la munca dupa atata fasole mancata.

4. In Serbia aduci noroc daca arunci apa in spatele cuiva. Cand oamenii se pregatesc de evenimente stresante, cum sunt interviurile pentru job, prietenii si familia arunca apa in spatele lor.

5. O baie de fum in Japonia este considerata norocoasa si va duce la bunastarea ta. Daca vizitezi Templul Sensoji, vei gasi multe betisoare parfumate la intrare si oamenii intra prin acest fum. Pacat ca s-a interzis fumatul in cluburi la noi, ca puteam sa facem bai de fum fara numar.

6. Britanicii spun "iepure" inainte sa se ridice din pat, in prima zi a fiecarei luni. Se spune ca le va aduce noroc in luna ce va urma. Mult mai bine decat sa poarte labe de iepuras la breloc, asa cum fac americanii pentru noroc.

7. Miresele irlandeze isi ataseaza clopotei de rochii, crezandu-se ca acest lucru alunga spiritele rele. 

8. In Thailanda, baietii si barbatii poarta "amulete penis" in jurul gatului. Sunt numite si "palad khiks". Unii barbati poarta mai multe astfel de amulete, crezand ca vor atrage femeile mai usor, vor avea noroc la pariuri si vor fi protejati de gloante si cutite. Practic spera ca vor avea super-puteri.

9. La ora 12 fix de Anul Nou, daca esti prin Spania, pregateste-te sa mananci struguri. De fiecare data cand suna clopotelul, spaniolii mananca un strugure pentru a le aduce noroc in toate cele 12 luni ale anului.

10. In China iti va fi foarte greu sa gasesti o intrare murdara intr-o casa. Chinezii cred ca norocul intra pe acolo, asa ca mentin mereu curatenia.

11. Daca vedeti danezi aruncand cu farfurii in case, nu va speriati. Oamenii din Danemarca pastreaza tot anul farfuriile "defecte", iar apoi le arunca in casa persoanei pe care o iubesc. Nu exista un mod mai bun sa spui cuiva "te iubesc", decat sa-i strici tencuiala casei.

12. In Rusia (ca si in Romania), esti considerat norocos daca o pasare isi face nevoile pe tine sau pe masina ta. Cica o sa primesti bani in curand. Daca ar fi adevarat, ar trebui sa fim toti miliardari.

13. In Franta daca pasesti cu piciorul stang in materii fecale, cica e norocos. Daca ai calcat cu dreptul, ai ghinion. Iar in ambele cazuri, o sa ai o zi urat mirositoare.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide