The Kitten Covers: Pisicile iau locul artiștilor pe copertele unor albume celebre

”The Kitten Covers” este proiectul în care feţele artiștilor sunt înlocuite cu pisici adorabile pe copertele unora dintre cele mai cunoscute albume. Ideea nu este tocmai nouă, dar, de sărbători, când lumea area mai mult timp de răsfoit ”prostii” online, ”The Kitten Covers” a ajuns din nou viral.

În spatele proiectului, pornit în 2012, se află Alfra Martini, un muzician care lucrează și ca designer freelancer și comerciant de postere vintage.

Într-o zi când stătea acasă și încerca să se recupereze după o răceală mai serioasă i-a venit ideea să înlocuiască artiștii celebri cu pisicile care au cucerit Internetul. Iar primul album pe care l-a considerat potrivit pentru experiment a fost cel al lui David Bowie.

Încurajat de succes, Alfra Martini s-a pus pe treabă și a trecut la una dintre cele mai cunoscute coperte de album din toate timpurile: Nirvana – ”Nevermind” (1991).

”The Kitten Covers” înseamnă în 2017 câteva sute de pisici transformate și o mulţime de fani ai felinelor entuziasmaţi și tot atâţia fani ai artiștilor ”revoltaţi” de modificările făcute albumelor lor favorite. Unii s-au grăbit să spună prin presa americană despre Alfra Martini că ar fi un ”gropar al Internetului” mutând atenţia spre pisici. Și totuși ideea a supravieţuit iar în 2017 prinde un nou avânt online. Pe omaga.ro ţi-am făcut o selecţie cu câteva dintre cele mai reușite coperte de album transformate de artist:

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide