Tiberiu Useriu, despre viata de maratonist la Polul Nord

Tiberiu Useriu a vorbit despre cum sportul i-a schimbat viata si la ce se gandeste atunci cand aleraga la maratoanele arctice.

„Mi-am gasit o explicatie foarte buna. Ma simt foarte bine. De fiecare data, imi descopar ceva prin alergarile astea de anduranta, de lunga distanta, unde pot sa-mi pun instinctul de supravietuitor in functie si toate lucrurile astea. Cumva ma descopar. Imi place foarte mult, ma eliberez.

Cumva las totul in urma. Acum nu mai am problemele alea, acum am alte probleme cotidiene. In alergare, eu meditez, imi fac planuri, proiecte, totul fac in alergare. A devenit un stil de viata in care ma regasesc”

„In acest an a fost mai greu deoarece concurenta a fost pe masura. Eu a trebuit sa-mi imbunatatesc timpul ca sa fac fata. Mi-am imbunatatit timpul cu 14 ore si 40 de minute.

Si temperaturile au fost mult, mult mai scazute decat anul trecut. De exemplu, anul trecut am plecat de la punctul de start de la – 17 grade, si acum am plecat de la – 38 de grade, unde doi concurenti au abandonat cand au vazut temperatura de dimineata."

Tibi Uşeriu, alergătorul de anduranţă care a câştigat pentru al doilea an Ultramaratonul Artic, cel mai greu ultramaraton de pe planetă, a fost invitatul emisiunii La Radio cu Andreea Esca.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide