Un orb si prietenul lui fara brate planteaza 10.000 de copaci

Haixia si Wenqi sunt doi barbati de 53 de ani din China care au infruntat dificultati extreme in viata. Haixia s-a nascut cu un tip de cataracta care l-a facut sa nu vada cu un ochi. Apoi si-a pierdut vederea total dupa un accident la munca in 2000. Wenqi si-a pierdut ambele brate intr-un mod tragic atunci cand avea 3 ani.

Desi au dificultati fizice evidente, Haixia si Wenqi au fost determinati sa traiasca viata la maxim. Acesti doi buni prieteni se ajuta reciproc sa navigheze prin viata si cand sunt impreuna nu exista lucru pe care sa nu-l poata face.

Daca povestea lor de prietenie nu vi se pare impresionanta, mentionam ca acestia au reusit sa planteze impreuna peste 10.000 de copaci pe parcursul a 10 ani.

"Eu sunt mainile lui" a zis Haixia. "El reprezinta ochii mei, suntem niste parteneri buni."

Perechea s-a cunoscut in 2001 cand amandoi se chinuiau sa isi gaseasca de lucru din cauza dizabilitatilor lor. Niciunul nu a vrut sa renunte, asa ca s-au decis sa planteze copaci pentru a castiga bani.

Plantand copaci, au putut da inapoi comunitatii si isi propun sa asigure un viitor mai bun pentru ceilalti. Au cumparat in rate pamant de la guvern si au trecut la treaba.

Atunci cand ajung la un rau agitat, Wenqi il cara pe Haixia pe cealalta parte.

Banii sunt putini, insa perechea e determinata sa impadureasca tot pamantul lor. Nu pot cumpara puieti de copaci, asa ca folosesc crengi din copaci batrani pentru a da nastere altor pomi.

Multi oameni s-au oferit sa ii ajute pe Haixia si Wenqi dupa ce le-au aflat povestea; un binefacator a vrut sa plateasca pentru operatia lui Haixia care ii va readuce vederea, iar altul a donat bani pentru pensiile lor, care le vor asigura hrana si locuinta.

O poveste extraodinara care ne face sa apreciem mai mult ce avem! ­čÖé

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide