Un pacient devine medic la spitalul care i-a salvat viata

"Eram in masina atunci cand am vazut umbra unui barbat", a declarat Morton. Atunci a auzit un zgomot puternic, fiind impuscat in stomac si apoi jefuit. Instinctiv, Kevin si-a dat seama ca e in pericol de moarte si ca are nevoie de ajutor medical, asa ca a plecat spre spital. Insa in starea grava in care era, a lesinat la volan si a iesit de pe carosabil. Situatia lui era critica. Din fericire un trecator i-a vazut masina si a sunat la 911. Un mic noroc, insa problemele lui aveau sa continue.

Kevin s-a trezit in ambulanta cu o masca de oxigen pe fata. "Ma gandeam numai la surorile mele mai mici", a spus Morton. "Era singurul lucru pe care il aveam in cap, sa raman in viata pentru ele."

Dr. Dharti Sheth, un chirurg de la St. John a vazut rana lui Kevin si si-a dat seama ca sansa lui de supravietuire in primele 24 de ore sunt de maxim 10 %. Glontul ii perforase stomacul, afectandu-i intestinele si distrugandu-i jumatate de pancreas. Din fericire Kevin a supravietuit peste noapte, dar o recuperare totala parea foarte dificila.

In urmatoarele 6 saptamani, Morton a fost monitorizat la terapie intensiva. Greutatea sa a scazut de la 70 la 50 de kg, din cauza ranilor la sistemul digestiv care faceau hranitul imposibil. Iar in urmatorul an, singura metoda de a se hrani era prin perfuzii. 

"Daca as fi baut un Pepsi, acesta ar fi tasnit din mine", a pus Morton. Insa era optimist ca totul va reveni la normal.

Din fericire, Kevin a inceput sa se simta mai bine si cu fiecare zi trecuta, rana a inceput sa ii defineasca pasiunea in viata. "Mi s-a intamplat acest eveniment, asa ca a aprins in mine dorinta de a face medicina", a declarat acesta.

Doctorul sau l-a incurajat sa isi urmeze visul, spunand: "Are toata calitatile de a fi un doctor bun. Are intelectul, personalitatea, contactul vizual bun si e foarte placut sa lucrezi cu el. E foarte pozitiv!"

Fiind sustinut de toti apropiatii, Kevin a absolvit in 2016 Facultatea de Medicina din Michigan.

Dupa absolvire, Kevin s-a mutat inapoi in orasul sau natal, impreuna cu sotia si fiica sa. Iar din aceasta toamna, a inceput rezidentiatul medical in acelasi loc care i-a salvat viata: Spitalul St. John.

Felicitari lui Kevin pentru ca si-a urmat visul, desi a fost foarte aproape de a pierde tot. Recuperarea si ambitia sa sunt o inspiratie pentru noi!

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide