VIRAL: Times New Roman o dă în judecată pe Viorica Dăncilă

Te-ai fi gândit vreodată că un site de umor poate da în judecată un prim-ministru? Ei bine, se poate. Și se și întâmplă. În România.

Times New Roman a decis să o dea în judecată pe Viorica Dăncilă, după ce aceasta i-a cerut site-ului 100.000 de lei pentru că ar fi calomniat-o. Comunicatul dat de Times New Roman sună cam așa:

“După episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simţ și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României.

Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacţie. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani.”

Comunicatul complet îl puteţi găsi aici.

 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide