10 Lucruri interesante despre Paste

1. In anul 2007 un ou acoperit in diamante a fost vandut cu 9 milioane de lire sterline. Oul este foarte special, deoarece la fiecare ora, un cocos acoperit in pietre pretioase iese din el, da din aripi de 4 ori si din cap de 3 ori. Merita toti banii, ce mai…

2. Cel mai inalt ou de Paste facut din ciocolata a fost creat in Italia in anul 2011. Avand peste 10 m si aproximativ 7200 kg, era mai inalt decat o girafa si mai greu decat un elefant. Cu el puteai sa faci un desert pentru un continent intreg.

3. Traditia cu iepurasi de Pasti este originara din Europa, in Germania mai precis, unde Iepurele avea rol de judecator, pentru a stabili care copii au fost cuminti si care nu. Celor cuminti le aducea un cosulet cu oua colorate. Si cum copiii se omoara dupa oua colorate, va dati seama ce succes avea.

4. Crinul alb reprezinta simbolul invierii si este considerat o floare speciala de Paste. Dar ghioceii sunt mai ieftini, deci…

5. Traditia de a vopsi ouale se numeste Psyanka. Ca sa stiti ce sa cautati pe Google.

6. Daruitul oualelor in perioada Pastelui este o traditie chiar mai veche decat sarbatoarea in sine, deoarece in multe culturi simbolizau renasterea.

7. In trecut covrigii erau asociati cu Pastele deoarece bratele lor incolacite semanau cu niste maini care se roaga.

8. In perioada medievala, la biserica se tinea un festival de aruncat al oului. Preotul azvarlea un ou fiert unui baiat din cor, iar acesta il dadea mai departe altor baieti din cor. Cand ceasul suna de ora 12, cine tinea oul era castigator si putea sa il pastreze. WOW, un ou fiert tinut in mana de 30 de persoane, asta da premiu!

9. 76% din oameni mananca iepurasul de ciocolata incepand cu urechile. Pai da… ca sa sufere mai putin.

10. Crestinii considera ouale simbolul fericirii si invierii. Iar in rosu se vopsesc traditional pentru a simboliza sangele lui Hristos.

Paste fericit tuturor!

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide