Top 10 Cele mai grele limbi pe care poti sa le inveti

Top 10 Cele mai grele limbi pe care poti sa le inveti
chineza

shutterstock.com

Trebuie sa fii un pic sadic sa incepi sa inveti aceste limbi, dar sigur o sa fii apreciat de toata lumea (de nimeni de fapt) daca o sa le studiezi:

10. Croata

Slide1024

Croata este bazata pe dialectul est-Herzegovinian (da, ala e un cuvant), care este baza multor alte limbi, inclusiv Muntenegreana, Sarba si Bosniaca (posibil ca aceste cuvinte sa nu existe, dar ati inteles sigur la ce limbi se refera)

9. Maghiara

Slide925

Limba oficiala a Ungariei, aceasta limba este vorbita deasemenea in Slovacia, Icraina, Serbia si Romania (dupa cum probabil ati observat). Apartine familiei limbilor Uralice.

8. Galica

Slide824

Cunoscuta si sub numele de Galica Scotiana, este o limba Celtica vorbita de nativii din Scotia. Dar de ce in Braveheart cu Mel Gibson vorbeau engleza? 

7. Japoneza

Slide724

Aceasta limba Est-Asiatica este vorbita de mai mult de 125 de milioane de oameni din lumea intreaga. Este considerata una din cele mai grele limbi de pe planeta deoarece este inrudita intr-un fel cu limba Chineza. 

6. Albaneza

Slide624

Este vorbita in Kosovo, Albania, Bulgaria si Republica Macedonia, este veche de secole si a fost vorbita mai intai in comunitatile din Muntenegru, Italia si Grecia. 

5. Islandeza

Slide524

Aceasta limba Nord Germanica a fost influentata in mare parte de Daneza si Suedeza dupa colonizarea Americilor.

4. Thailandeza

Slide426

Cunoscuta sub numele de Siameza sau Trailandeza Centrala, aceasta este limba oficiala a Thailandei (da, ce neasteptat). Este membra a familiei Thai-Kadai si aproape jumatate din cuvintele ei sunt imprumutate din Pali, Old Khamer sau Sanscrita.

3. Vietnameza

Slide325

Limba oficiala din Vietnam, aceasta imprumuta din Chineza, insa alfabetul folosit in prezent este unul Latin cu diacritice si alte semne aditionale.

2. Araba

Slide270

Limba moderna araba este vorbita pe multe teritorii, de la Estul Mijlociu pana la Cornul Africii. Se vorbeste mai mult prin semne uneori.

1.  Chineza

Slide1107

Ce surpriza! Chiar pare usoara! Limba chineza are o gramada de forme foarte dificile. Este vorbita de aproximativ o cincime din populatia planetei si e considerata cam cea mai grea limba pe care o poti invata. Spor la treaba!