Cei mai bogaţi jucători de poker din lume (P)

Probabil că mulţi dintre noi ne-am gândit la un moment dat cât de mult se poate câștiga din poker. Ei bine, putem spune doar că mult. Foarte mult. Am pregătit pentru voi un top al celor mai bogaţi jucători de poker din lume, bazat pe câștigurile pe care aceștia le-au acumulat de-a lungul timpului.

Daniel Negreanu este cel care conduce acest top. Canadianul de origine română a câștigat în cariera sa aproape 36 de milioane de dolari din poker. La vârsta de 16 ani, în anul 1990, a ajuns pentru prima oară în Las Vegas. Acolo a participat la primul său concurs, pierzând însă toţi banii cu care a intrat în joc. Șapte ani mai târziu, Daniel participă din nou, câștigă două titluri de Campion Mondial și câștigă astfel 133 de mii de $. Apoi lucrurile merg normal. În 2004 Daniel a fost declarat “jucătorul anului în poker” după ce a câștigat World Poker Tour, apoi, din turneu în turneu, a devenit cel mai bine plătit jucător de poker din lume.


Foto: PokerStars.com

Erik Seidel ocupă cea de-a doua poziţie în acest top.  Erik este din Las Vegas, deci avea cumva un destin predestinat, și a câștigat din poker 33,5 milioane de $. Seidel a câștigat de nu mai puţin de opt ori World Series of Poker și are în palmares un titlu World Poker Tour. A participat la primul turneu în anul 1988, pierzând în finală împotriva lui Johnny Chan. În 2010 acesta a fost introdus în clubul select al Poker Hall of Fame.


Foto: Danny Maxwell/PokerNews.com

Cea de-a treia poziţie este ocupată de Daniel Alan Colman, acesta câștigând din poker 29 de milioane de $. Coman este un jucător de poker american, născut în 1990, cunoscut în rândul jucătorilor ca fiind cel care a câștigat marele premiu, în 2014, la World Series of Poker. În finală acesta l-a bătut pe Daniel Negreanu și a câștigat premiul de 15,3 milioane de $, al doilea cel mai mare premiu pus în joc vreodată.


Foto: Jamie Thomson/PokerNews

Antonio Esfandiari se aproapie cu pași repezi de podium, cu 27,6 milioane de $ câștigaţi din poker. Antonio a câștigat cel mai mare premiu pus vreodată în joc la un turneu de poker, 18,3 milioane de $. Acest premiu i-a adus și titlul de “cel mai bogat jucător de poker din lume”, asta până când Daniel Negreanu i-a furat acest tilul în 2014, terminând pe poziţia a doua la World Series of Poker.


Foto: Jayne Furman/PokerNews

Fedor Holz este un jucător profesionist de poker, născut în 1993, în Germania. Acesta a câștigat din poker 26,7  milioane de $ și este cunoscut va fiind unul din cei mai buni jucători de poker online ai erei moderne. Holz a participat la primul lui turneu în anul 2012, acolo unde a terminat pe locul 2, câștigând 15 mii de $.


Foto: Danny Maxwell/PokerNews

John Juanda este un jucător de poker profesionist, câștigând din poker până acum peste 23,87 milioane de $. În 2001 și 2002 a fost declarat “jucătorul anului” câștigând World Series of Poker și World Poker Open Championship Title. În ultimele șase luni, acesta a câștigat 3,7 milioane de $, suma aceasta fiind cea mai mare din TOP 10.


Foto: Jayne Furman/PokerNews

Phil Ivey ocupă poziţia a șaptea în acest top, câștigând din poker 23,85 milioane de $. Acesta a câștigat în întreaga sa carieră 10 brăţări World Series of Poker și are la activ un titlu World Poker Tour, fiind prezent în nouă finale ale turului. Phil și-a dezvoltat abilităţile de poker la muncă, în 1990, jucând împotriva colegilor dintr-o firmă de cartier din New Jersey.


Foto: Joe Giron/ PokerNews

Scott Seiver a prins poziţia a opta în topul nostru, cu niște câștiguri de 23 de milioane de $. Scott este american, iar în anul 2015 a deţinut pentru puţin timp poziţia de lider în clasamentul celor mai mari câștiguri din poker.


Foto: Danny Maxwell/PokerNews

Phil Hellmuth Jr. Ocupă penultima poziţie din topul nostru cu un câștig “modest” de doar 22 de milioane de $. Phil e unul din veteranii circuitului de poker. Acesta este năcut în 1964 și a câștigat până acum paisprezece brăţări “World Series of Poker”, fiind de asemenea și câștigătorul “World Series of Poker”.


Foto: Jamie Thomson/PokerNews

Steve O’Dwyer încheie topul nostru. Steve a câștigat din poker 21 milioane de dolari, fiind câștigătorul “European Poker Tour Grand Final”, precum și a turneului “EPT Monte Carlo”. El  s-a apucat de poker după ce a jucat într-o noapte poker cu colegii de cămin, acesta pariind 5 $.


Foto: Danny Maxwell/PokerNews

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide