Cele mai amuzante declaraţii ale politicienilor români în această lună

Deși suntem doar pe 25 septembrie, credem că suntem în măsură să vorbim despre un top al celor mai amuzante declaraţii ale politicenilor români.

Începem cu cele mai recente, de astăzi, cele ale primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă. Acesta a declarat, în legătură cu ultimele acţiuni ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie faptul că, cităm “Nu vedeti ca toti avem dosare penale? Ce facem? Ne dam demisia toti?“.

Desigur, nu puteam continua altfel decât cu Petre Daea, Ministrul Agriculturii. Aflat la un târg agricol, ministrul a declarat faptul că:”Vaca e un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte“. La câteva zile diferenţă, ministrul a mai dat o declaraţie uluitoare. Petre Daea a încercat să explice motivul pentru care oaia merge întotdeauna cu capul în jos:  “Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”

Ministrul Educaţiei nu putea lipsi din acest top. Sigur, avem și aici foarte multe declaraţii din care putem alege. Le vom reda, totuși, pe cele mai recente. Aflat la o emisiune de televiziune, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, și-a cerut scuze pentru, cităm: “Îmi cer scuze anticipat pentru greșelile pe care le-am făcut în trecut“. Desigur, probabil cea mai amuzantă declaraţie a ministrului este cea legată de gratuitatea școalii. Acesta spunea faptul că, cităm: “Educaţia e gratuită conform Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic

Ministrul Turismului, Mircea Titus, aflat la o dezbatere, acesta i-a replicat unei participante care spunea că este din Botoșani: “Aveţi casa lui Ion Creangă pe acolo, nu?”. Desigur, Ion Creangă nu are casa natală în Botoșani, ci în Patra Neamţ.

Desigur, din acest top nu poate lipsi nici premierul Tudose. Aflat la o ședinţă de Guvern, premierul l-a confundat pe Jean-Claude Junker cu Donald Tusk. De fapt, ca să fim mai exacţi, domnul Tudose a confundat Comisia Europeană cu… Consiliul European. Acestă declaraţie a fost făcută după ce Jean-Claude Junker a prezentat în faţa Parlamentului European discursul “The State of the Union”. Prim-ministrul României a spus, cităm: “Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene – n.r.), domnul Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai pozitiv.

Urmează o nouă lună, suntem convinși că vom avea material pentru a scrie un nou top. Cu siguranţă.

 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide