Top 10 Cei mai tari razboinici din istorie

1. Ulf (Wolf) The Quarrelsome – Lupul Certaret

Lupul a fost un razboinic irlandez de temut din secolul XI, frate cu legendarul rege Brian Boru. Certaretul a aparut in istorie de putine ori, dar de fiecare data a facut-o in stil mare.

In primul rand, a vanat vikingi toata viata sa, din cauza ca mama lui a fost abuzata si ucisa de catre un raid de nordici. Asa ca a dezvoltat o ura puternica pentru acestia. Punctul culminant a fost la Batalia din Clontarf, acolo unde nu numai ca i-a distrus pe rebelii vikingi, ci a ucis versiunea vikinga a lui Ahile, Brodir of Man. Cum? Conform legendei, i-a scos intestinele si le-a infasurat in jurul unui copac… Super!

2. Saito Musashibo Benkei

Probabil te-ar surprinde sa afli ca un calugar budhist poate avea porecla "Copilul Demon". Saito era un urias de 2 m cu o fata care aducea cu o masca de Halloween. Dupa ce a parasit manastirea in care se afla, a ucis vreo 300 de barbati si le-a furat sabiile, pana a fost infrant de un barbat numit Minamoto no Yoshitsune. Desi era psihopat in toata regula, Benkei era si foarte loial si s-a rugat sa il slujeasca pe Yoshitsune, acesta din urma acceptandu-i oferta.

La un moment dat, fratele lui Yoshitsune a trimis o armata dupa duo-ul criminal pentru a-i captura. Yoshitsune a vrut sa se sinucida prin seppuku, insa avea nevoie de timp pentru a realiza ritualul, asa ca l-a rugat pe Benkei sa ii tina departe pe atacatori. Acesta s-a dus pe un podet si a inceput sa ucida inamicii rand pe rand, in stilul 300. Dandu-si seama ca nu pot sa-l invinga, atacatorii l-au ucis de la distanta cu sageti, dar chiar si asa le-a fost foarte greu. Intre timp, Yoshitsune a reusit sa-si duca la bun sfarsit ritualul.

3. Dian Wei

Reputatia lui de om care sparge cranii l-a facut mana dreapta a lui Cao Cao, liderul Regatului Wei. Una din infruntarile faimoase ale lui Wei a fost Batalia Wangcheng. Atunci cand niste asasini au fost trimisi pentru a-l ucide pe Cao Cao, Dian si-a luat topoarele in mana si a ucis singur vreo 20 de inamici, pana sa fie ucis pe la spate de niste sageti. 

4. Vikingul de la Stamford Bridge

In 1066, in timp ce luau o pauza de la cotropit intreaga coasta a Europei, un grup mare de vikingi a fost atacat de o armata de Saxoni. Vikingii au fost prinsi nepregatiti si au suferit multe pierderi, asa ca s-au decis sa fuga de la fata locului. In timp ce se retrageau, un Nordic imens le-a pazit retragerea pe un pod stramt. Armata saxona s-a aventurat spre acesta, insa a fost o mare greseal. Timp de 1 ora vikingul i-a casapit pe rand pe saxoni, pana cand intr-un final a fost injunghiat pe la spate de un saxon care a plutit intr-un butoi pe partea cealalta a raului.

5. Germanicus

In vremea in care Imperiul Roman era foarte smecher, Germanicus era recunoscut de absolut toata lumea ca fiind cel mai feroce, fara mila si onorabil razboinic produs de Roma. Desi facea parte din elita, Germanicus si-a petrecut toata viata ucigand inamici pe campul de lupta, scriind poezii despre astrologie si razbunandu-se pe germani. De ce? Dupa ce romanii au suferit o infrangere umilitoare in fata lui Arminius, Germanicus si-a petrecut ani de zile planuindu-si razbunarea: 1. sa ingroape toti mortii romani de la acea batalie, 2. sa recupereze vulturul capturat de germani si sa-l duca inapoi la Roma si 3. sa omoare ca un Terminator cat mai multi germani. I-au iesit toate, iar cand s-a intors inapoi la Roma a fost primit ca un erou.

6. Genghis Khan

De el sigur ati auzit, fiind unul din cei mai de temut si faimosi razboinici din istorie, iar in plus de asta, a format cel mai mare imperiu contiguu pe care care l-a vazut Pamantul – Imperiul Mongol. Este responsabil pentru moartea a 40 de milioane de oameni, un numar atat de mare incat a modificat clima! (cea influentata de oameni).

La un moment dat, Khan a trimis o caravana in imperiul Khwarezmid pentru a stabili niste relatii bune cu acestia, insa un guvernator din oras i-a ucis oamenii si a distrus caravana. Ghenghis n-a stat prea mult pe ganduri si a invadat imperius cu 100.000 de oameni, ucigandu-l pe guvernator intr-un mod nu tocmai placut: i-a turnat argint topit in gura si pe ochi. Nu s-a oprit aici, ci a deviat un rau pentru a sterge imperiul Khwarezmid  de pe fata pamantului.

7. Chandragupta Maurya

A fost fiul ilegitim al unui rege indian cu o femeie din popor. Din acest motiv, a fost alungat din regat. Cu toate acestea, Maurya si-a facut loc din mahalale si a capturat regatul tatalui sau. Cum? Cu determinare si ELEFANTI BETI. 9000!

Serios, Chandragupta s-a folosit de elefanti de lupta carora le dadea cantitati enorme de alcool. Aparent elefantii lui intrau intr-o stare de nebunie de la bautura si distrugeau tot ce le statea in cale.

8. William Marshal – Cavalerul Cavalerilor

William Marshal, cunoscut drept Contele de Pembroke, este denumit de istorici ca fiind unul din cei mai tari cavaleri din istorie. Ce ii placea sa faca? Sa ucida alti cavaleri si sa le fure lucrurile. Pe patul de moarte ajunsese la numarul incredibil de 500 de cavaleri ucisi. Nu ai vrea sa iti taie calea in trafic!

9. Alcibiades

Un razboinic si un general incredibil, era ca un star rock in antichitate. Arata extrem de bine, se pricepea la lupta, la politica si era un general incredibil. Legenda spune ca a facut sex mai mult decat oricine din antichitate, avand sute de copii. Dar cat de neinfricat era? Dupa ce a fost atacat de multi persani in timp ce facea baie, Alcibiades a inceput sa se lupte cu ei gol si cu o sabie in mana, dar intr-un final a fost ucis de o ploaie de sageti.

10. Tomoe Gozen

Nascuta in 1157, a fost una din cele mai mari razboinice Samurai din istorie. Cunostintele de arte martiale, talentul la tragerea cu arcul si lupta cu sabia, au inregistrat-o in istorie prin numeroasele manuscrise antice.

Cea mai notabila lupta a avut loc in Razboiul Gempei, unde a ucis singura un grup de inamici si le-a decapitat liderul. Dupa razboi, se spune ca Tomoe a devenit o calugarita pentru restul vietii, iar altii spun ca a comis seppuku.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide